I sommar får Strawberry gäster 15% rabatt på resor till MTRX:s alla destinationer! Sätt dig på ett tåg och se landskapet susa förbi och förändras, tills du når din destination: sommarsemestern.

Mum and child traveling by train MTRX

Så här får du 15% rabatt på tågresan med MTRX

För att spendera mindre pengar på transport och få mer över till en extra glass, gör såhär:

  • Gå till mtrx.se eller MTRX:s app.
  • Välj din destination och datum med avresa mellan den 13 juni och 28 augusti 2022 för att få rabatten.
  • Klicka på "Lägg till rabattkod".
  • Ange koden StrawberryMTRX_15 och spara.
  • Sök efter en passande avgång och boka!

Men vart ska jag åka, undrar du kanske? Det får du bestämma helt själv, men vi kan hjälpa dig lite på vägen. Läs om rutten och några av sommardestinationerna längs vägen här nedan.

MTRX destinationer sthlm-gbg+sommar+borås 16-9MTRX:s sommarrutt går mellan Stockholm, Flemingsberg, Södertälje, Katrineholm, Skövde, Falköping, Herrljunga, Alingsås och Göteborg till Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad på Västkusten, samt till Borås.

Tågen passerar bland annat dessa stationer

Station: Stockholm

Betongdjungeln i huvudstaden är kanske inte det första du tänker på i samband med ordet Sverigesommar? Tvärtom, tycker vi. Stockholm är en utmärkt sommardestination där tempot skruvas ner på sommaren. Ett par platser som gör sig extra bra är Skinnarviksberget och Mosebacketerrassen på Södermalm. Där kan du beundra utsikten över Stockholms inlopp i kvällssolen. I Rålambshovsparken kan man både spela boule och skejta. Gamla stan behöver knappt nämnas. Att strosa runt bland de medeltida gränderna är ett måste på Stockholmsbesöket. Överallt finns caféer och uteserveringar (med sommaröppet) där du kan ta ett pit stop och vila fötterna.

Förutom härliga promenader längs Stockholms långa och många vattenlinjer rekommenderar vi att åka ut till skärgården på en dagstur med färja och njuta av havsbrisen.

Nationalmuseum i StockholmAtt svalka sig på ett museum, till exempel Nationalmuseum, är alltid en bra idé när det är värmebölja i storstaden.

Skulle solgasset bli för mycket så stoltserar Stockholm med många (vältempererade) museer och världens längsta konstutställning! På 94 av Stockholms 100 tunnelbanestationer finns konstverk av alla möjliga slag och är en sval upplevelse i sommarhettan.

Läs mer om Stockholm och se våra hotell.

Station: Skövde

Med sitt läge mellan Vänern och Vättern råder ingen brist på badplatser. För den som vill stanna i city men ändå svalka sig rekommenderar vi Boulognersjön, en konstgjord sjö med vatten från Vättern och fin sandstrand. Att besöka Skövdes sommarcaféer, trädgårdscaféer och loppisar kan lätt bli en heldagsaktivitet.

Några av Sveriges bästa naturupplevelser bjuder Skövde på. Missa inte berget Billingen med vacker utsikt över staden och Simsjön med flera badplatser uppe på berget. Naturreservatet Blängsmossen ligger också på Billingens platå och är en miljö som hämtad från Norrland. Med martallar, ljung och hjortron är det en unik upplevelse. Många besöker Blängsmossen för dess rika fågelliv. Det vackra Silverfallet i Skövde är ett vattenfall med har flera nivåer av fall. En sval sevärdhet i sommarhettan. Om du inte har besökt Skövde förr så är det dags nu.

Bonustips! Strax utanför Skövde hittar du Skövdes version av Broarna i Madison County, Vaholms brohus som är den enda övertäckta bron i Sverige.

Läs mer om Skövde och se våra hotell.

MTRX-tåg susar genom svenskt sommarlandskapFinns det något bättre sätt att färdas än med tåg, från stadskärna till stadskärna och genom den grönskande sommaren? Foto: Jana Eriksson

Station: Göteborg

Liksom i Stockholm kan du få både storstad och naturupplevelser i Göteborg. Men om du frågar en Göteborgare kommer du få höra att det friska saltstänket från "det riktiga havet" på Sveriges framsida är tusen sillar bättre än Stockholms innanhav, Östersjön. Vi låter dig avgöra vad du gillar bäst. Måste man ens välja?

MTRX Ungdomar i Göteborg om sommarenGöteborg har många gröna parker och att svalka sig i när sommarsolen gassar som mest. Foto: Mattias Diesel Näslund

I Göteborg kan du vakna på morgonen och göra vad du vill med dagen. Fylla den med parkpromenader, shopping och restaurangbesök? Det är bara att gå ut genom hotelldörren så har du hela staden vid dina fötter. Båttur, klippbad, sol och skärgård? Dra till Stenpiren i city eller Saltholmen och ta första bästa båt ut till öarna.

För den shoppingsugne har vi ett par tips. Uppskattar du att ha alla butiker under samma tak är det Nordstans eller Arkadens gallerior du ska bege dig till. Om du hellre vill flanera runt bland lokala småbutiker och svensk design rekommenderar vi en sväng till trendiga Magasinsgatan, mitt i innerstaden.

Läs mer om Göteborg och se våra hotell.

Station: Varberg

När svenskarna ska kora landets bästa sommarstäder hamnar Varberg alltid högt på listan. Som den kuststad det är finns här många härliga stränder att välja bland. Apelviken och Läjet är de mest besökta. Förutom kanonfin strand kan Apelviken stoltsera med att vara ett av Nord-Europas bästa surfområden!

MTRX Kallbadhuset i VarbergDet vackra Kallbadhuset i Varberg minner om 1800-talet då Varberg var en kurort dit folk från hela landet vallfärdade för rekreation. Det är fortfarande en kurort och minst lika populärt i dag. Foto: Mattias Diesel Näslund

När du känner dig klar med strand och sand kan det passa att strosa längs strandpromenaden. I solnegången är den magiskt vacker. Även om det är mycket fokus på strandliv i Varberg så är även centrum värt ett besök. Torget i centrum är Sveriges största torg, och kantat av små, fina butiker och restauranger med uteservering.

Läs mer om Varberg och se våra hotell.

Station: Halmstad

Sommartider, hej hej! Vita sanddyner och blått hav - välkommen till Nordens The Hamptons och Gyllene tiders hemstad. En kort tur från Halmstad ligger Tylösand strand, ofta korad till Sveriges bästa strand. Där finns hela fyra kilometer kritivt sand.

MTRX sanddyner på svenska västkustenSanddynerna på stränderna runt Halmstad är svårslagna. Foto: Mattias Diesel Näslund

Om du gillar långa sommardagar på golfgreenen har du en extra anledning att åka hit. Att Halmstad brukar kallas för Sveriges golfhuvudstad har en god anledning, i stadens direkta närhet ligger hela 14 golfklubbar med banor av många olika slag. Känner du för att förkovra dig i kunlgig historia rekommenderar vi ett beök på Halmstads slott.

Läs mer om Halmstad och se våra hotell.

MTRX train in forrestTrevlig semesterresa önskar vi och MTRX!