Styrka, mod, engagemang, passion och en naturlig känsla för vilken väg man ska gå lägger grunden för en riktigt bra ledare. Här på Strawberry kryllar det av kompetenta ledare och hela 65% av dessa är kvinnor. Under Women’s History Month och på Internationella Kvinnodagen 8 mars är det dags att hylla 8 av dem. Vi ger er – 8 inspirerande kvinnliga ledare 2018! Våra fantastiska förebilder presenteras helt utan inbördes ordning. 

banner-8-ledare-1200.jpg

1. Marianne Høybakk, Hotel Manager, Clarion Hotel® The Hub, OsloMarianne Høybakk är en ung talang som startade som receptionschef på Clarion Hotel The Edge i norska Tromsö vid öppning, men som kort därefter blev Hotellchef. Marianne ser allt och alla och har alltid tid till en hjälpande hand. Marianne blev också nominerad till Årets Unga Ledare av HSMAI Norge tidigare i år. Fantastiskt imponerande, Marianne!


2. Sunniva Fallan Röd, VD, Yasuragi, StockholmFoto: Jonas Koel


Sunniva Fallan Röd är en tydlig och stark ledare med lång erfarenhet. Hon har tagit spahotellet Yasuragi** genom en omfattande renovering. När Yasuragi slog upp portarna på nytt i januari 2018 efter renoveringen hade man fullt hus och nöjda gäster från dag ett. Hatten av för dig, Sunniva!


3. Cecilia Linnér, Culture Officer Quality Hotel™, Sweden & DenmarkCecilia Linnér är en av våra mest lojala ledare. Hon är en mycket uppskattad och rättvis person. Cecilia har ett enormt driv, engagemang och en vilja som smittar av sig på alla i omgivningen. Som Culture Officer med ansvar för trivsel, stolthet och arbetsglädjehar hon tagit Quality Hotel’s  kulturarbete till nya nivåer. Nästa stora mål är att kedjan ska vara Nordens Bästa Arbetsplats 2020. Fortsätt skina, Cecilia!


4. Jannica Landmark-Rosén, Hotelldirektör Comfort Hotel® RunWay & Clarion Hotel® & Congress Oslo Airport, OsloInte bara rattar hon två stora hotell vid Norges största flygplats, hon gör det också med bravur. Jannica Landmark-Rosén är en så uppskattad ledare att hon 2018 utsågs till General Manager of The Year på Strawberry under företagets årliga Vinterkonferens. Grymt jobbat, Jannica!


5. Jenny Bark, Operations Director, Hobo, StockholmEn ung och framåtskridande ledare som gjorde ett fenomenalt jobb inför succéöppningen av Stockholms-hotellet Hobo. Nu är Jenny Bark Operations Director på hotellet och beskriver själv det bästa med sitt jobb: ”Att varje dag få skapa gästupplevelser och faktiskt kunna påverka hur andra människor mår. Att aldrig stanna upp och alltid våga utmana det traditionella, och att dessutom få göra det i en kreativ miljö så som den på Hobo”, säger Jenny.  Vi spår en lång och framgångsrik karriär!


6. Sandra Pereira, Husekonom & Teknisk chef, Comfort Hotel® Xpress Youngstorget, OsloSandra Pereira har bara varit i Norge i 7 år. Hon började som extrahjälp via ISS och blev sedan anställd som Housekeeping på Oslo-hotelletComfort Hotel Xpress Youngstorget. Hon har jobbat sig upp från städare, via Assisterande Housekeeping Manager, till att nu ha helhetsansvar för städning och teknik. Sandra har haft en extremt brant inlärningskurva och tar ett stort och unikt ägandeskap i sitt arbete. Allt detta gör hon samtidigt som hon på egen hand uppfostrar sin 12-åriga son. Ett kvitto på Sandras framgång kom 2017 när hon utsågs till Department Manager of The Year för Comfort Hotel. Vi är glada att du väljer oss, Sandra!


7. Christel Ericson, General Manager Quality Hotel™ Friends, Solna & Quality Hotel™ The Box, LinköpingDenna powerkvinnan har varit direktör för flera av våra hotell. I det har hon fått vara med om både spännande framgångar och tunga nedläggningar. Christel Ericson är modig och som ledare har hon funnit balansen mellan ett tydligt ledarskap och att vara delaktig i det som sker. Ingenting är omöjligt för Christel som alltid utstrålar positivitet, ser människor och får sina anställda att växa.


Christel är nu ansvarig för Solna-hotellet Quality Hotel Friends OCH är med och öppnar nya Quality Hotel The Box i Linköping. Som målsättning på Quality Hotel Friends siktar hon och resten av teamet på att bli Nordens Bästa Arbetsplats och Stockholms största hotell! Vilken stjärna!


8. Naira Lalayan, General Manager, Clarion Collection® Hotel FolketeateretNär Naira Lalayan kom till Oslo år 2000  kunde hon inte ett ord norska. Hon började sin karriär som frukostvärdinna på dåvarande Clarion Hotel Royal Christiania. 2001 och på bara ett par år avancerade hon till General Manager på Clarion Collection Hotel Folketeateret. ”Jag försöker göra allting helhjärtat, utan att hålla igen”, säger Naira. ”Jag engagerar mig och lägger ner min själ och hjärta i det jag jobbar med. Om man engagerar sig, oavsett vilken roll man har, så skapar man goda resultat, blir sedd och värdesatt”.  Om inte det är imponerande så vet vi inte vad som är det. Din framgångssaga inspirerar många, Naira!
Se andra imponerande kvinnor


8 powerkvinnor inom Strawberry