Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

WeCare - hållbarhet inom Strawberry

Vi delar en tradition och en kultur att göra mer än det som förväntas av oss - för gästerna, våra medarbetare, samhället och miljön. Vi kallar detta arbete för WeCare.

WeCare handlar om hur vi i vår dagliga verksamhet tar hand om människor, miljö och lönsamhet på samma gång. Vi menar att vi inte kan skapa lönsamhet utan att värna om människor och miljö. Men vi vet också att vi inte kan värna om människor och miljö utan att driva lönsamhet.

Vi har kartlagt hur våra över 200 hotell i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Litauen påverkar miljön och samhället runt omkring dem. Vi har lyssnat på våra gäster, leverantörer och representanter för viktiga samhällsfunktioner. Därefter har vi definiterat en rad huvudområden som vi ska lägga extra vikt vid i vårt hållbarhetsarbete. 

 

 

Huvudområdena är:

  • Mångfald bland anställda
  • Etisk och hållbar handel i våra leverantörskedjor
  • Lokalt samhällsansvar i vårt grannskap
  • Miljö
  • God, hälsosam och hållbar mat  

 

Vi ska skapa möjligheter för människor i och utanför vår verksamhet. Vi ska driva verksamheten med minsta möjliga påverkan på miljön. Vi ska få våra gäster att känna sig lite bättre när de checkar ut än när de checkar in.

WeCare är en del av vår identitet och av vår kultur. Det är vi stolta över.

Läs mindre

6 hållbara fokusområden

För att skapa en bättre värld arbetar vi med 6 satsningsområden. Följ länkarna nedan och läs mer om de olika områdena: Vad och hur vi påverkar, vad målen är, vad vi gör i praktiken och vad resultaten visar hittills.

3 grundvärderingar

Inom Strawberry har vi höga mål och ett brett engagemang. Därför mäter vi framgång utifrån tre olika punkter: People, Planet och Profit. Vi vill gärna bli värderade på alla tre. Helt öppet. Så att du kan sova hos oss med gott samvete.

PEOPLE

Kärnan i vår kultur handlar om människorna vi omger oss med och möter varje dag.

PLANET

Att minska miljöpåverkan är en av våra absolut viktigaste uppgifter.

PROFIT

Hållbarhet och valmöjligheter är en konkurrensfördel och ger bättre lönsamhet.

WeCare i fler siffror

Vill du veta i detalj hur WeCare-arbetet utförs? Se siffror, målsättningar, procenttal och utveckling svart på vitt? Läs Strawberry årsrapport och hållbarhetsrapporter här nedan.

Strawberry årsrapport 2020-2021

I Strawberry övergripande årsrapport kan du ta del av hur det går för en av Nordens största hotellkoncerner. Få reda på hur många medarbetare och hotellrum som finns i organisationen och hur stor omsättningen är. Läs om nya satsningar och se hur vi faktiskt presterar på våra tre grundvärderingar. 

Öppna årsrapporten

Årsrapport: WeCare 2019

WeCare 2019 är årsrapporten som går ner på djupet av Strawberry hållbarhetsarbete. Här kan du läsa om företagets målsättningar och resultat inom fokusområdena etisk handel, mångfald, lokalt samhällsansvar, globalt samhällsansvar, miljövänlig drift och hållbar mat. 
Rapporten är på engelska. 

Öppna årsrapporten

Mål- och resultat 2019

Här kan du granska Strawberry hållbarhetsresultat under lupp. Få reda på hur vi faktiskt ligger till mot de högt uppsatta målen om mångfald inom personal och ledning, vattenförbrukning på hotell och ekologiska varor på frukostbufféerna. Här är inget hemligt, varsågod och ta del av vår mål- och resultatredovisning inom hållbarhet för 2019.
Rapporten är på engelska. 

Öppna redovisningen
3.1.9.007 27
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet.

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in, you will have to start over.