Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

WeCare - hållbarhet inom Strawberry

Vi delar en tradition och en kultur att göra mer än det som förväntas av oss - för gästerna, våra medarbetare, samhället och miljön. Vi kallar detta arbete för WeCare.

WeCare handlar om hur vi i vår dagliga verksamhet tar hand om människor, miljö och lönsamhet på samma gång. Vi menar att vi inte kan skapa lönsamhet utan att värna om människor och miljö. Men vi vet också att vi inte kan värna om människor och miljö utan att driva lönsamhet.

Vi har kartlagt hur våra hotell i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Litauen påverkar miljön och samhället runt omkring dem. Vi har lyssnat på våra gäster, leverantörer och representanter för viktiga samhällsfunktioner. Därefter har vi definiterat en rad huvudområden som vi ska lägga extra vikt vid i vårt hållbarhetsarbete. 

 

 

Huvudområdena är:

  • Mångfald bland anställda
  • Etisk och hållbar handel i våra leverantörskedjor
  • Lokalt samhällsansvar i vårt grannskap
  • Miljö
  • God, hälsosam och hållbar mat  

 

Vi ska skapa möjligheter för människor i och utanför vår verksamhet. Vi ska driva verksamheten med minsta möjliga påverkan på miljön. Vi ska få våra gäster att känna sig lite bättre när de checkar ut än när de checkar in.

WeCare är en del av vår identitet och av vår kultur. Det är vi stolta över.

Läs mindre

6 hållbara fokusområden

För att skapa en bättre värld arbetar vi med 6 satsningsområden. Följ länkarna nedan och läs mer om de olika områdena: Vad och hur vi påverkar, vad målen är, vad vi gör i praktiken och vad resultaten visar hittills.

3 grundvärderingar

Inom Strawberry har vi höga mål och ett brett engagemang. Därför mäter vi framgång utifrån tre olika punkter: People, Planet och Profit. Vi vill gärna bli värderade på alla tre. Helt öppet. Så att du kan sova hos oss med gott samvete.

PEOPLE

Kärnan i vår kultur handlar om människorna vi omger oss med och möter varje dag.

PLANET

Att minska miljöpåverkan är en av våra absolut viktigaste uppgifter.

PROFIT

Hållbarhet och valmöjligheter är en konkurrensfördel och ger bättre lönsamhet.

WeCare i fler siffror

Vill du veta i detalj hur WeCare-arbetet utförs? Se siffror, målsättningar, procenttal och utveckling svart på vitt? Läs Strawberry årsrapport och hållbarhetsrapporter här nedan.

Policy och riktlinjer

Som medlem av Etisk Handel Norge åtar sig Strawberry att aktivt jobba med företagsgranskning och ansvarsfull affärsverksamhet. Noggranna granskningar är en riskbaserad strategi för att respektera och skydda människor, samhälle och miljö, i vår egen verksamhet och genom hela vår leveranskedja. Vi förväntar oss att våra leverantörer och partner följer samma strategi. 
Se vår policy och våra riktlinjer: 

Utsläppsrapport 2022

Vi har som mål att bli helt klimatneutrala i egen verksamhet fram till 2030. Till samma mål vill vi också ha minskat utsläppen i våra leverantörsled med 50%. Det är höga mål, och för att kunna nå dem behover vi veta var utsläppen sker i dag. Inget är hemligt, varsågod och ta del av vår utsläppsinventering för 2022.

Rapporten är på engelska. 

Öppna rapporten

WeCare årsrapport 2022

I årsrapporten för WeCare kan du ta del i hur hållbarhetsarbetet går för en av Nordens största hotellkoncerner. Läs om våra nyckelinitiativ och huvudfokus inom både miljömässiga och sociala utmaningar, och hur vi jobbar mot våra ambitiösa mål för 2030.

Se WeCare årsrapporter från tidigare år:
Öppna WeCare årsrapport 2022
3.2.13.011 26
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.