Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Vårt arbete med etisk handel

Ett besök hos oss ska vara positivt och smart, både för våra gäster och för samhället. Att leverera fantastiska hotellupplevelser, producerade med omtanke för människor och miljö, är viktigt för oss.

Etiska riktlinjer för leverantörer

Etiska krav även för leverantören

Det är inte alltid lätt att handla rätt, därför har vi utvecklat etiska riktlinjer för våra leverantörer och alla deras leverantörsled. Dessa täcker grundläggande mänskliga rättigheter, krav på goda arbetsförhållanden och miljökrav som är internationellt erkända FN-konventioner och ILO-konventioner.  

Riktlinjerna säkerställer att produktion av de varor och tjänster vi använder sker med hänsyn till människor och miljö. De visar helt enkelt vad vi förväntar oss av samarbetspartners och vad du som gäst kan vänta dig av oss som företag.

Hållbara minimikrav för leverantörer

Mesta möjliga spårbarhet, minsta möjliga miljöpåverkan

För oss räcker det inte med etiska leverantörsriktlinjer. Vi vill att alla våra samarbetspartners gör så lite påverkan på miljön som möjligt. Därför har vi en lista över minimikrav på miljöcertifieringar och miljöpolicies som alla våra leverantörer förbinder sig till att upprätthålla. I dessa ingår även kontroller, uppföljning och kontinuerliga planer för att minska miljöpåverkan, ända ner till sista produktionsled. 

Det är vårt sätt att ta ansvar för människor och miljö i alla led av verksamheten.

FAIRTRADE

Fairtrade i varje kaffekopp

På våra hotell serveras mer än 2 900 koppar kaffe varje timme. Varje kaffeböna är ekologisk och Fairtrade-märkt. Det internationella Fairtrade-märkningssystemet  försäkrar goda arbetsförhållanden och rättvisa villkor för bönder som odlar kaffet vi har på hotellen. Ekologisk kaffeproduktion ger sundare kaffeplantager, samtidigt som producenterna och miljön utsätts för mindre föroreningar och kemikalier.

Tillsammans med vår kaffeleverantör, Löfbergs Lila, stödjer vi ett projekt i Honduras som syftar till att lära kvinnliga bönder att odla ekologiskt kaffe. På våra hotell kan du alltid njuta av kaffet med gott samvete.

Vi äter oss till en bättre värld

Grönt och ansvarsfullt kök

Hållbar och ekologisk mat står i centrum på våra hotell som har serverat ekologiska produkter på frukostbufféerna sedan 2007.

Vårt mål är att erbjuda goda matupplevelser genom att servera ekologiska alternativ och mat som är producerat på ett ansvarsfullt sätt. Visste du att vi bara serverar ekologiska ägg på alla våra hotell? Och att allt kaffe är Fairtrade-märkt? Har du hört om EAT Forum? Läs mer om vårt arbete med hållbar mat via knappen nedan.

Läs om Matrevolutionen
Kanal för Whistle Blowing

Öppenhet och god kommunikation i hela organisationen bidrar till bättre arbetskultur

Vår visselblåsarkanal (Whistle blowing) ger anställda, inhyrd personal, gäster och partner möjlighet att rapportera misstankar om olagliga handlingar och brott mot våra etiska riktlinjer.

I visselblåsarkanalen kan anmälaren vara anonym om så önskas. Anonymiteten garanteras av PricewaterhouseCoopers, PwC, som är vår oberoende leverantör av kanalen. 

Formuläret ska bara användas för anmälning av misstänkt olagliga eller oegentliga aktiviteter. Om du har synpunkter på hotellrum, städning, service eller liknande får du gärna skicka synpunkterna till vår Kundservice via kontaktformuläret här

Anmälarformulär

Vill du veta mer?

WeCare är vårt samhällsansvarsarbete

Vill du veta mer om vilka andra områden som det satsas stort på inom Strawberry? Klicka på knappen så kommer du tillbaka till startsidan! 

Till startsidan för WeCare
3.2.8.003 25
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.