Strawberry fortsätter att försvara sin ställning som en av Sveriges bästa arbetsplatser. När det internationella företaget Great Place to Work igår kväll korade vinnaren av Sveriges bästa arbetsplats hamnade Strawberry i topp i kategorin ”Stora företag” och är därmed bäst inom hotellbranschen.

Ett annorlunda företag med stor mångfald


Varje år genomför Great Place to Work en undersökning, med de anställda som utgångspunkt, för att fånga upp vilka arbetsplatser som är absolut bäst att jobba på. Undersökningen består av medarbetarundersökningar samt hur företagen själva motiverar, inspirerar och tar hand om sina anställda samt hur företagskulturen ser ut.


– Vi är oerhört stolta över vår företagskultur och jobbar målinriktat för att vara ett värdebaserat och annorlunda företag med stor mångfald bland våra 16 000 anställda. Hos oss ska man ha möjlighet att utvecklas, uppleva att man har stor frihet att pröva och fela och bidra till att bygga ett hållbart bolag som tar ansvar för samhället. Det är oerhört roligt att se att detta återspeglas i utnämningen av Sveriges bästa arbetsplats, säger Strawberry koncernchef Torgeir Silseth.


Målet är den absoluta topplaceringen


När Great Place to Work igår avslöjade vinnarna av Sveriges bästa arbetsplatser, hamnade Strawberry på en trettonde plats och är därmed den bästa arbetsplatsen inom hotellbranschen. Nu är målet den absoluta toppen.


– Vår målsättning är inte bara att vara bäst i branschen utan att vara Sveriges bästa arbetsplats. Det är därför väldigt kul att vi befäster vår position och jag är säker på att vi med de projekt vi har igång har förstaplatsen inom räckhåll. Idag är vi stolta och priset har gett oss ännu mer kraft att fortsätta utveckla Strawberry till Sveriges och Nordens bästa arbetsplats, säger Strawberry Chief Operating Officer Katalin Paldeak.Glada medarbetare på Strawberry tar stolt emot diplom och pris. Från vänster: Victor Jörding, Cecilia Linnér, Ann Ekengren, Kenneth Hultgren och Susanna Ståhl.


Undersökningen gick i år ut till 46 000 personer på 257 bolag. Tävlingen utgörs av tre kategorier – små organisationer, medelstora organisationer och stora organisationer.