Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

För en grönare framtid

Här kan du läsa om hur vi arbetar för ett minskat klimatavtryck, både i vår egen verksamhet och i vår värdekedja. Tack vare vår Klimatfond kan vi jobba för en grönare framtid!

Klimatarbete

Vår Klimatfond

Genom vårt klimatarbete minskar vi klimatavtrycket från din hotellvistelse på flera sätt. I april 2022 lanserade vi vår egen Klimatfond i syfte att minska koldioxidutsläppen i vår egen verksamhet, men också finansiera utvecklingen av klimatvänliga lösningar inom hotellbranschen. Under 2022 kunde vi donera 17MNOK till fonden, vilket resulterade i totalt 28 investerade projekt för koldioxidminskning på våra befintliga hotell och stöd till ett flertal startups som utvecklar hållbara lösningar för resebranschen.

Klimatarbete

Vår Klimatfond har möjliggjort flera spännande projekt för en grönare verksamhet. På Clarion Hotel® The Hub i Oslo ska 250 m2 solceller installeras på hotellets tak, som estimeras kunna generera 30 000 kWh elektricitet per år. Detta innebär en CO2-besparing på omkring 11 100 kg per år - vilket kan jämföras med nästan fyra varv runt jorden i en personbil!

Lika många solceller ska installeras på taket av Quality Hotel™ The Box i Linköping som estimeras generera upp till 42 000 kWh elektricitet per år, vilket motsvarar 4 % av hotellets totala energiförbrukning. Projektet estimeras att resultera i en CO2-besparing som motsvarar drygt fem varv runt jorden i en personbil - 15 624 kg CO2 per år.

Klimatarbete

Quality Hotel™ Friends i Stockholm ska 280 sensorstyrda duschblandare installeras för att minska vattenkonsumtionen. Projektet estimeras kunna minska konsumtionen med 300 000 liter vatten per år, och kräver mindre energi eftersom mindre vatten värms upp. Detta innebär i sin tur en CO2-besparing på omkring 4 200 kg per år.

Den estimerade CO2-besparingen av dessa projekt motsvarar tillsammans hela tio varv runt jorden i en personbil - och det enbart baserat på tre av våra 28 pågående projekt.

SAMARBETEN

Partnerskap med ClimatePoint

Besparingarna möjliggör även investeringar utanför vår egen verksamhet. I partnerskap med ClimatePoint har två fonder satts upp: Food & Agrotech och Buildings & Construction. Genom dessa investerar vi i startups och entreprenörer som utvecklar hållbara lösningar inom hotellbranschen, idag och för framtiden.

Vårt mål är att vara klimatneutrala i vår egen verksamhet, och minska utsläppen i vår värdekedja med 50 % till 2030. Var med och gör skillnad tillsammans med oss!

3.2.8.003 24
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.