Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Hur arbetar vi för ökad mångfald?

Vi är 16 500 medarbetare från 170 olika länder. Oavsett vilken erfarenhet du har, var du är i livet, vilken rörlighet du har eller vem du älskar så finns en plats för dig i Strawberry. Här kan du läsa mer om våra mångfaldsprojekt.

Mångfaldsråd

Omfamnar mångfald – för ett bättre liv och framtid

För att våra medarbetare ska känna sig sedda och hörda måste vi lyssna på dem. Därför startade vi år 2023 ett internt mångfaldsråd för att fatta strategiska beslut och ge feedback på hur vi kan göra vår organisation ännu bättre!

Rådet består av en blandad grupp av olika nationaliteter, åldrar, kön, bakgrunder och funktionsvariationer. Det kommer hjälpa oss att fortsätta ligga i utvecklingens framkant. Men också att skapa arbetsplatser som verkligen speglar den mångfald som finns i samhället där vi verkar. 

Om mångfaldsrådet
Strawberry & Pride

Vi är stolta över att vara en av huvudsponsorerna till Pride 2023

Upplev Pride i Norden. För oss är allas lika värde en självklarhet, därför sponsrar vi Pride 2023 i Norden. Upplev Pride med oss i Oslo, Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors och i fler städer där vi verkar. Se allt om Pridefestivalerna, paraderna, viktiga händelser och läs Petter A. Stordalens ord om varför vi sponsrar Pride!

Läs allt om Pride
Samarbete med Samhall

Rekryteringsutmaningen

Vi har sedan 2015 ett nationellt samarbete med Samhall i Sverige. Samhalls uppdrag är att skapa utvecklande arbete åt personer med olika funktionsnedsättningar. Deras medarbetare är ofta människor som befunnit sig allra längst bort från arbetsmarknaden men som genom Samhall matchas utifrån sina egna förutsättningar till rätt jobb. Strawberry bidrar med praktikplatser samt rekryterar nya medarbetare via Samhall.

Kockprojektet Kjøkkenveien

Arbetssökande får ny chans i våra hotellkök

Vi är ett företag som älskar att tänka nytt! Med inspiration från ett svenskt projekt startade vi 2016 ett samarbete med norska arbetsförmedlingen, NAV, och Folkuniversitetet Sør-Øst. Kandidaterna var arbetssökande hos NAV och efter sex månaders teoretisk och praktisk upplärning var de redo för att jobba som köksassistenter. 50% av deltagarna gick vidare till en anställningVi har även flera projekt runt om i Sverige där arbetslösa får en kockutbildning via arbetsförmedlingen eller kommunen. Vi bidrar med praktikplatser och praktisk träning inom yrket och branschen. Ca 30% får jobb hos oss efter avslutad utbildning.

En arbetsplats för alla

Utmärkelse för Sveriges mest HBTQ-vänliga arbetsplats

2016 blev Nordic Choice Hotels (numera Strawberry) utnämnt till Sveriges hbtq-vänligaste arbetsplats. Detta tack vare vårt ambitiösa arbete för lika rättigheter och möjligheter, oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck. Priset delades ut av Unionen som sedan år 2011 har delat ut sitt HBTQ-pris.

På bilden ses Ann EkengrenPeople & Culture Manager Sweden & Finland, Susanna Ståhl, Director of Operation Sweden & Denmark Quality Hotels och Jessica Castegren, Head of Marketing & Communication, Clarion Hotel, ta emot utmärkelsen.

Ringer i Vannet

Rekrytering med bredare blick

I Norge samarbetar vi med Ringer i Vannet som är en rekryteringsstrategi i regi av Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO (norska näringslivets huvudorganisation, reds anm.) Med samarbetet stärker vi företagets arbete med att hjälpa personer som har fallit utanför arbetslivet. Det kan vara personer med fysiska eller psykiska hinder, som inte har det lika lätt som andra. Avtalet med Ringer i Vannet är etablerat på många av våra hotell och vi ser att rekryteringsstrategin fungerar.

Talangjakt på Clarion

Talang är inget som sitter på pappret

Vi tror på att fantastisk service inte alltid behöver handla om ett fantastiskt CV eller många års erfarenhet, utan snarare om personlighet och kreativitet i mötet med våra gäster och besökare. Flera gånger har Clarion Hotel anordnat talangjakter där alla som vill, med eller utan erfarenhet, får möjlighet att komma på en audition och visa vad de går för under två minuter. Under dessa två minuter får man göra en kort presentation om sig själv och berätta om sina värderingar, meriter och talanger och varför man är rätt person för jobbet. Alla är välkomna! 

Vill du veta mer?

WeCare är vårt samhällsansvarsarbete

Vill du veta mer om vilka andra områden som det satsas stort på inom Strawberry? Klicka på knappen så kommer du tillbaka till startsidan! 

Till startsidan för WeCare
3.2.8.003 24
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.