Fängelse…cell? Ja, du läste rätt. Det nya hotellet som vi utökar vår portfölj med är ett gammalt välkänt fängelse på Skatudden i centrala Helsingfors. Här sover du i ett rum som för strax över 20 år sedan var en fängelsecell. Hotellet, som fram till idag hetat Hotel Katajanokka, har nu blivit förvandlat till Clarion Collection® Hotel Katajanokka och kommer precis som våra andra Clarion Collection® Hotel erbjuda sina gäster på frukost, fika, kvällsmat och ett varmt välkomnande.

Hotel Katajanokka

Gammalt välkänt fängelse blev unikt hotell


Så sent som 2002 släpptes den sista fången ut – och fem år senare, efter omfattande renoveringar, välkomnades de allra första hotellgästerna in i lobbyn. Hotellet har sedan dess drivits av Primehotels, fram tills nu då Strawberry har fått äran att ta över stafettpinnen för att fortsätta utveckla verksamheten och gästupplevelsen ute på Skatudden.


– Vi älskar platser med unik historia som är fyllda av berättelser och händelser. Hotel Katajanokka är en sådan plats och jag är oerhört glad över att vi nu kan fortsätta utveckla platsen och hotellet till att även fortsättningsvis skapa historia och minnen. Hotellet blir också ett fint tillskott till vår hotellportfölj i Helsingfors, perfekt beläget vid havet och färje- och båttrafiken samtidigt som det är gångavstånd till mycket av det bästa Helsingfors har att erbjuda. Det här är en mycket bra dag som jag vet kommer glädja våra hotellgäster, sa Petter Stordalen, ägare av Strawberry, när avtalet var på plats.


Hotel Katajanokka - hotel corridorHär kan du vandra runt i samma korridorer som tidigare fångar..bara i lite mer trevliga och renoverade omgivningar.


Första gången du går in i ett fängelse och känner dig fri


… förhoppningsvis är det första gången du går in i ett fängelse, överhuvudtaget. Men när du stiger in i byggnaden så kan vi garantera att du kommer förvånas över att denna mysiga plats tidigare har hållit tjuvar fångade. Samtidigt som man ser tydliga, och om vi får säga det själva: häftiga, spår efter den tidigare verksamheten. Vill du ta en liten historisk resa tillbaka till fängelsetiden kan du bland annat spana in de ikoniska korridorerna, när man går här flimrar alla möjliga fängelsefilmer förbi i minnet.


Hotel Katajanokka - restaurantI Restaurang Linnankellari kan du njuta av god mat och dryck.


Fika, kvällsmat och frukost ingår i priset


Hotel Katajanokka har blivit en del av hotellkedjan Clarion Collection® Hotel och har därmed blivit deras första hotell i Finland. Kedjan är väldigt omtyckt med många stamgäster. Clarion Collection® Hotel har även vunnit årets bästa hotellkedja i Sverige och Norge flera år i rad. Om det är deras eftermiddagsfika och kvällsmat som ingår för alla hotellgäster, eller om det är deras personliga service, den mysiga och hemtrevliga känslan eller sina historiska byggnader som gör dem så populära – det vet vi inte. Men vi gissar på att det är hela paketet!


De delar som kännetecknar hotellkedjan Clarion Collection® Hotel, som exempelvis eftermiddagsfika och kvällsmat kommer att implementeras gradvis på det nya hotellet den närmaste tiden.


Hotel Katajanokka - hotel roomLuta dig tillbaka i ett Superior Twin Room.


Alla anställda på Hotel Katajanokka kommer att fortsätta sin anställning i Strawberry och gästers gjorda bokningar övertas i sin helhet av Strawberry.


Hotellfakta:


Hotelloperatör: Strawberry
Hotellkedja: Clarion Collection® Hotel
Lojalitetsprogram: Strawberry
Antal hotellrum: 106 st
Restaurang där frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat ingår för hotellets övernattande gäster.
Möten: 5 mötesrum för sällskap från 2 till 24 personer samt en stor banketthall för upp till 130 personer.
Gym
Bastu
Fastighetsägare: Terrieri Kiinteistöt Lp, en alternativ investeringsfond som förvaltas av S-Bank Fund Management Ltd.