Vad händer när två trötta småbarnsmammor checkar in på det urbana och häftiga hotellet Comfort Hotel® Xpress Youngstorget? Häng med på en hotellvistelse utöver det vanliga.

Barception at Comfort Hotel Xpress Youngstorget.
I Barception hittar du en härlig stämning

Aktuella erbjudanden

Hotellbesök till extra bra pris? Här är alla våra kampanjer.

Comfort Hotel Xpress Youngstorget - SMS-chat between friends 1 SE_16_9


Inte visste vi, två småbarnsmammor i 40-årsåldern, att vi skulle få uppleva ungdomens glansdagar innanför Comfort Hotel® Xpress Youngstorgets dörrar. Vi visste att Comfort Hotel®- och Comfort Hotel® Xpress-kedjorna har priser som är snälla för plånboken, att de har en urban design och att de förser gäster med det som behövs, utan något onödigt tjafs. Men känslan man får när man går in genom hotellets dörrar kunde vi inte ana."Vi inser snabbt att man inte behöver vara i 20-årsåldern för att trivas på en hotellkedja som använder ord som 'Barception' och 'Lazy Sundays'."Det är lätt att tänka att Comfort Xpress-hotellen kan se "billiga" ut, men vi märker med med en gång att vi känner oss som hemma i den coola och kompletta stilen med härlig och chill musik i högtalarna. Vi inser snabbt att man inte behöver vara i 20-årsåldern för att trivas på en hotellkedja som använder ord som "Barception" och "Lazy Sundays".


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - barception_16_9Bar + reception = Barception


Skippa frukostbuffén, checka ut kl. 18!


Barception...Lazy Sundays, sa du? Vad är det? Lazy Sundays innebär att man kan checka ut kl. 18.00 på söndagar och Barception är det första du möts av när du går in genom ingången från Youngstorget. Om du inte har listat ut det än: Bar + reception = Barception. För att Xpress-hotellen ska vara så "easy on the wallet" som möjligt, hittar du istället för en frukostbuffé enklare frukostprodukter, lunch, middag, snacks, kaffe och annat gott att köpa i receptionen.


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - hang out area_16_9En mysig plats för härligt häng, något gott i glaset eller för att smaska i sig en god kanelbulle.


Frestande paninis, croissanter, yoghurt, smoothies och kanelbullar gör det enkelt att välja ut morgondagens frukost att äta innan vi drar upp till takterrassen, som får bli vårt hotellkontor - det vill säga tills det blir så pass kallt att vi får lämna utsikten över Oslo för att flytta ner till "working class hero"-stationen nere i lobbyn. Samtidigt hittar vi en trevlig sittgrupp som får bli platsen för morgondagens frukost, vilken vi äter tillsammans med vår kompis som kommer lite senare i kväll.


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - SMS-chat between friends 2 SE_16_9


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - laundromat_16_9Har du spillt kebab eller juice på dina kläder? Inga problem, släng in kläderna i hotellets Laundromat. Problem solved!


Upplev staden och skippa allt onödigt tjafs


Vi checkar in på egen hand, via en iPad i lobbyn, och tar en gul hiss upp till rummet. Att utforska nya hotell är alltid spännande, även om det inte är målet för denna vistelse. Då hade vi nog hellre bokat ett spahotell eller THE THIEF - och låtit plånboken svida lite mer än i vårt "kompisresa till Oslo"-fall. Det är ju faktiskt därför vi valde ett av hotellen som tillhör Comfort Hotel® Xpress - en hotellkedja med centralt läge och som skippar allt onödigt tjafs för att göra vistelsen så prisvärd som möjligt. På så vis kan vi uppleva Oslo, och bo mer än bra nog på samma gång. Vårt mål är att upptäcka Oslo, dra på konsert, jobba lite dagen därpå och få en god natts sömn.


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - room _16_9Det behöver inte vara superfancy för att man ska kunna sova gott på ett hotellrum. Man kommer långt med en madrass, täcke, kudde och förvaring under sängen.


Schysst inredning och smarta rum


Vi går ut från hissen på sjätte våningen och rör oss förbi dekorativa och färgglada vägglampor, mönstrade vägg-till-vägg-mattor och rum efter rum markerade med nummer i stort oranget tryck. Det är väldigt stilrent och gör oss extra nyfikna på hur hotellrummet ser ut. Plötsligt ser vi en skylt som säger takterrass, och direkt tror vi att vi har missförstått vart takterassen vi ska jobba från under morgondagen ligger. Det var väl inte här? Vi inser snabbt att detta måste vara den andra takterrassen, den som kan hyras för privata tillställningar under sommaren.


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - terrasse at the roof_16_9Takterrasser är aldrig fel, speciellt när man kan njuta av en härlig utsikt över Oslo.


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - SMS-chat between friends 3 SE_16_9


Ålder är bara en siffra!


Vi har lite tid över innan vi rör oss ut på Oslos gator för att hitta kvällens middagsställe, och bestämmer oss för att släppa loss - vi är trots allt barnfria. Vi ska hitta på något vi inte gjort på länge, och denna aktivitet hittar vi nere i hotellets källare... Vi är spända som två små barn, men först tar vi ett snack med hotellets General Manager, Kine Høiland. Vi är nyfikna över om vi verkligen är de enda småbarnsföräldrarna på hotellet och vilka som egentligen springer ner till källaren oftast?


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - GM Kine Høiland_16_9General Manager på Comfort Hotel Xpress Youngstorget, Kine Høiland.


-Majoriteten som bor här är nog yngre, men med det sagt så är det många både 40, 50 och 60+ som definierar sig som unga. Det handlar nog ofta mer om behov och önskemål snarare än hur gammal man är. Med det sagt är vi också populära bland studenter, som i perioder bor här över en längre tid. Antingen för att de inte får tag i ett studentboende eller för att det helt enkelt är för dyrt att hyra boende - särskilt med detta läge och service. Då är vi ett bra alternativ, och vi har även studentrabatter för de som önskar erbjudande på allt från några veckor till flera månader, säger Kine."Vi funderar över hur han i hela friden kan ta sig friheten på detta sättet. Är det ingen som hänger med?"Vill du bo på Comfort Hotel® Xpress Youngstorget? Boka rum här!


Här hittar du alla våra Comfort Hotel® och Comfort Hotel® Xpress i Norden


Vem är den unge tatueringssnubben, och vem tror han att han är?


Medan Kine pratar lägger vi märke till en ung tatuerad kille som hänger upp en stor tavla på väggen. Han framstår som en gäst, och vi funderar över hur han i hela friden kan ta sig friheten på detta sätt. Är det ingen som hänger med? Vi får vänta med att ta reda på vem den mystiske mannen är. Kine verkar inte bry sig om det och fortsätter:


-Det är också en del pendlare som bor här måndag till fredag, och vi har faktiskt ett par stycken som har bott här i 2-3 år! Detta är helt enkelt deras hem, säger hon med ett leende.


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - sign on the wall_16_9Självklart måste ett så häftigt hotell ha bra citat på väggen!


Comfort Hotel® ska vara det mest prisvärda alternativet bland alla hotellkedjor som tillhör Strawberry, så vi är inte förvånade över att flera väljer att bo här under längre perioder. Utöver det får vi veta att många, både studenter och andra musikglada människor, checkar in under helgen för att de ska på konsert på Rockefeller eller Sentrum Scene, som är närmaste granne till hotellet. Comfort Hotel® Xpress har trots allt som mål att erbjuda gäster en hotellvistelse med centralt läge."Spänningen sprider sig i kroppen, hjärtat slår, vi kollar varandra djupt in i ögonen och känner på oss att detta kommer bli svettigt."Vild och svettig kamp i källaren


Kine behöver gå, så vi får inte än reda på vem den mystiske "hänga-upp-tavel-tatueringssnubben" är. Vi tittar på varandra: Källaren next! Spänningen sprider sig i kroppen, hjärtat slår, vi kollar varandra djupt in i ögonen och känner på oss att detta kommer bli svettigt. Vi går ner en trappa och passerar någon som slänger in sin tvätt i tvättmaskinen. Vi passerar även en matleverans som är beställd från Palett - ett företag som hyr köket här och levererar hälsosam mat till de som beställer från sin app. Och, äntligen, där står det: Pingisbordet. Vi är redo för kamp!


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - ping pong table_16_9Redo för en vild och svettig kamp vid bordtennisbordet i källaren?


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - basement hang out_16_9Källaren är trevlig att hänga i, men pingismatchen i hörnet blir allt annat än trevlig!


Efter en match med rop och skrik, som antagligen skrämde livet ur den 20-årige killen som hämtade sin tvätt, inser vi att vi behöver ta en dusch innan vi rör oss ut på Oslos gator. Men först måste vi reda ut tavel-mysteriet. Vi går upp en trappa och tittar på tavlan. Den är förvånansvärt cool, och vi känner oss lite extra ungdomliga där vi står. Det är en tavla man kan titta på hur länge som helst märker vi, den har så många olika element...


Art by Martin Mentzoni_16_9Martin Mentzoni fick själv äran att hänga upp sitt eget verk på väggen i lobbyn, som självklart målades i ett av hotellrummen.


Kine är tillbaka och kan berätta för oss att det är konstnären Martin Mentzoni som står bakom verket, och att han regelbundet skänker tavlor till hotellet när han är i Oslo och målar på hotellrummet. Wow, tänker vi, och inser att detta inte är vilket hotell som helst. Comfort Hotel® Xpress Youngstorget, och alla andra Comfort Hotel® och Comfort Hotel® Xpress, är uppenbart häftiga hotell utan att vara för ansträngda. Hemtrevligt utan att vara för stökigt eller smutsigt - ett hotell för unga, men också för de som vill känna sig unga, centralt läge utan att kosta skjortan, och en plats där du kan hänga konst på väggen, utan att det är något konstigt med det.


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - hang out place by the window_16_9Här finns alla möjligheter för att slappna av - till exempel med en vän, medan ni pratar om gårdagens konsert.


We’ll be back!


Vi inser att vi har underskattat Comfort Hotel® Xpress-hotellen. Nej, det finns ingen frukostbuffé, nej, de har ingen hotellrestaurang, nej, det finns inte room service, minibar eller vattenkokare på rummet och det städas bara var fjärde dag. Men! Det är coolt, fint inrett, det erbjuds goda mat- och dryckesalternativ i receptionen, gratis wifi och gym, och på flera av hotellen kan du även utmana en vän i bordtennis medan du väntar på att din tvätt ska bli klar. Det blir väl inte mer hemtrevligt än så när man ska utforska en ny stad? Vi är i alla fall övertygade - detta blir hotellet för vår nästa Oslotur också!


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - SMS-chat between friends 4 SE_16_9


Comfort Hotel Xpress Youngstorget - workin class hero _16_9Jodå, vi fick lite jobb gjort också. Möjligen nååågot mindre produktivt tack vare konserten dagen innan..


Vill du bo på Comfort Hotel® Xpress Youngstorget? Boka rum här!


Här hittar du alla våra Comfort Hotel® och Comfort Hotel® Xpress i Norden

Aktuella erbjudanden

Hotellbesök till extra bra pris? Här är alla våra kampanjer.