På tiden att förnya din garderob? Vilken tur att den stora klädbytardagen ligger runt hörnet. Då kan du enkelt förnya din garberob - helt miljövänligt! Kolla in hur du kan delta på klädbytarfest på våra hotell.

Woman hands shopping in store

I år äger den stora klädbytardagen rum lördagen den 6 april! Men några av våra hotell tjuvstartar lite och ställer till med klädfester redan flera dagar innan. Förutom klädbytarfest arrangerar flera hotell andra aktiviteter som passar både vuxna och barn. Byt bort kläder som du inte längre använder längre, och få i stället hem nya favoriter! Det är både kul, inspirerande och inte minst, bra för miljön.


Aktiviteterna är en del av den stora klädbytardagen som arrangeras av Naturskyddsföreningen.


Clothing on hangers


Hur fungerar ett klädbyte?


Ta med dig hela och fina klädesplagg (eller skor, smycken - beror på vilket slags klädbyte det är), lämna in dem i förhand och få byteskuponger som du sedan använder som betalning när du hittar nya skatter på klädbytet. Kläderna som blir över skänks till välgörenhet.


Här hittar du hotell som arrangerar klädbyten i år:


Sverige


Sundsvall


Quality Hotel™ Sundsvall, fredag 5. april kl. 15.00-19.00.


Dagen före det officiella klädbytardagen bjuder Quality Hotel Sundsvall in till ett "warm-up-party" där det, utöver vanliga klädbyten, kommer finnas en DYI-avdelning med symaskiner och kreatörer som delar med sig av sina tips och trix på hur du bäst återupplivar gamla plagg. Läs mer om klädbytarfesten på Quality Hotel™ Sundsvall här.
Norge


Sarpsborg


Quality Hotel™ Sarpsborg, lördag 6. april kl. 11.00-14.00.


Ta med barnen och en gammal t-shirt till Quality Hotel™ Sarpsborg, som ligger ca 30 minuter med bil från Strömstad och 50 minuter från Oslo. Från kl. 11.00-14.00 arrangerar det barnvänliga hotellet aktiviteter som passar alla barn. Här kan du förvandla gamla klädesplagg så de ser ut som nya, delta i tävlingar och se på modeshow. Det erbjuds en lättare lunchbuffé med dessert som alla deltagare kan köra för en billig peng. Mer information hittar du här!


Drammen


Comfort Hotel® Union Brygge, lördag 6 april kl. 11.00-13.00.


Självklart arrangeras det en klädbytarfest på Comfort Hotel® Union Brygge i Drammen, som ligger cirka 30 minuter med tåg från Oslo. Här kan du ta med dig hela 7 plagg som byta till nya godingar. De kläder som blir över skänka till Kirkens bymisjon. Läs mer här!


Kristiansand


Comfort Hotel® Kristiansand, lördag 6 april kl. 13.00-15.00.


Du kan lämna in dina kläder mot byteskuponger mellan 1-5 april på hotellet. Blir det kläder över efter den 6 april skänker hotellet det till välgörenhet. Läs mer om klädbytardagen på Comfort Hotel® Kristiansand här.


Stjørdal/Trondheim


Quality Hotel™ Airport Hotel Værnes, lördag 30 mars kl. 11.00-14.00.


Du bidrar med kläder och hotellet bidrar med lokal, snacks och en och annan tävling. Välkommen! Du hittar mer information här!
Vi ses på klädbytarfesten!


Vill du läsa mer om hur vi jobbar med hållbarhet? Kolla in vår WeCare-sida!

Måla påskägg

So long, påskfjädrar

I Strawberry delar vi en tradition och kultur att göra mer än det som förväntas av oss - för gästerna, våra medarbetare, samhället och självklart miljön. Detta arbete kallar vi för WeCare. Som en del av arbetet har alla våra hotell valt att säga nej till påskfjädrar, läs mer om vår bojkott mot påskfjädrar här.