Tre hotell är inte nog – vi behöver fler hotellrum i Umeå! Därför kan vi nu dela den glada nyheten att ett nytt Clarion Hotel ska byggas mitt i city på Storgatan 38. 

Nytt Clarion Hotel i Umeå
Skiss: Diös

Öppnar 2021

Det sprillans nya hotellet kommer öppna under 2021. Som en del av Clarion Hotel kommer det nya hotellet erbjuda 289 hotellrum, stor gym– och relaxavdelning, konferensytor på upp till 555 kvm (!!!), restaurang och takbar. Hotellet har som mål att bli Umeås nya attraktiva mötesplats.

– Umeå är en framgångssaga för Strawberry och det är därför självklart för mig att fortsätta satsa i stan! Vi har fullt fokus på att skapa och utveckla spännande upplevelser både för de som tillfälligt kommer hit och för alla som bor i Umeå. Clarion Hotel ska bli Umebornas favoritvardagsrum! berättar Strawberry grundare Petter A. Stordalen.

Det är tillsammans med fastighetsägaren Diös som Strawberry bygger det nya hotellet:

– _Att utveckla centrala Umeå med ett modernt hotell och en ny attraktiv mötesplats har legat i vår planering en tid. Det är del av vår stadsutvecklingsplan för Umeå där vi bidrar med att fler personer vill röra sig i centrum. Att göra detta tillsammans med en samarbetspartner som Strawberry känns riktigt bra, s_äger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös Fastigheter.

Fakta om nya Clarion Hotel i Umeå:

  • 289 hotellrum
  • 330 kvm gym och relax
  • Konferensytor från 23 kvm till 555 kvm
  • Restaurang
  • Takbar med terrass