Sune Nordgren är ansvarig för konsten som köps in till Strawberry. At Six är ett av hotellen som han har inrett och här berättar han om konsten som pryder hotellet.

The area at the hotel called Social with the popular art piece The Colour Spectrum

Det råder ingen tvivel om att det finns mycket konst runt omkring på hotellen. En del av konsten köps in direkt till hotellen, annan konst köps in till Petter A. Stordalens samlingar. At Six i Stockholm är ett hotell där konsten får ta stor plats. I den del som kallas för Social hänger ett av hotellets mest unika verk, The Colour Spectrum.


Varför Valde du denna tavla till At Six?


-Hela at Six är en jättesatsning vad gäller samtidskonst och Olafur Eliasson är en av de viktigaste konstnärerna just nu.


Vem är han?


-Olafur Eliasson är en dansk-isländsk konstnär, baserad i Berlin, och en av de mest uppmärksammade i världen. Han hade nyligen en stor utställning på Moderna Museet i Stockholm.


Konstverket heter The Colour Spectrum. Vad har han använt för teknik?


-Konstverket består av 48 nästintill monokroma foton av vyer som är tänkta att placeras ihop. När jag förstod att det skulle bli en fin lång vägg i Social på At Six kontaktade jag Olafur Eliassons atelje för att få tillstånd att hänga bilderna i fyra rader om tolv. Vi fick ett okej och verket fick ett färgspektrum likt ett isländskt landskap.


Överst den mörka himlen, sedan sparsam grönska och längst ner den brinnande vulkaniska magman. Fotografierna är tryckta av en av världens främsta grafiktryckare, danske Niels Borch Jensen, som har sina verkstäder i Köpenhamn.


At Six building_16_9Exklusiva At Six har ett unikt utbud av rum, restauranger, barer, gym och utrymmen för event. Och inte minst fantastisk konst.


Vill du omge dig av konst och design?


Säkra dig ett rum på ett av våra hotell som har extra fokus på precis detta. Dessa hotell är även belägna med gångavstånd till ett konstmuseum.Detta är en redigerad version av en artikel som ursprungligen publicerades i medlemsmagasinet Nights nr. 15, 2018.