Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Clarion Collection® Hotel Katajanokka Helsingfors ,  Finland

Clarion Collection® Hotel Katajanokka

Helsingfors,  Finland

På Katajanokka-ön i centrala Helsingfors, i ett ombyggt fängelse från 1837, ligger Clarion Collection Hotel Katajanokka. Ett elegant hotell, med restaurang, centralt läge och unik historia i väggarna.

Clarion Collection® Hotel Katajanokka 0 5
Omdöme från TripAdvisor  

Innanför de röda tegelväggarna, där man tidigare fann Helsingfors länsfängelse, ligger nu Clarion Collection Hotel Katajanokka. När byggnaden renoverades till ett hotell, förde man byggnadens historia in i modern tid samtidigt som hotellet fortfarande erbjuder en magisk värld av kontraster. Här får du ett hotell som erbjuder komfort, stilfull design och en hint av nordisk lyx.

Mer än ett hotell

Clarion Collection Hotel Katajanokka är mer än bara ett hotell och en arbetsplats. Det har blivit en livsstil. Uppmärksamhet och service kommer från hjärtat. De anställda finns där för dig, för att göra din vistelse perfekt! De tar inga genvägar för att göra sina gäster nöjda.

Byggnadens historia, renovering och upprustning

Den äldsta delen av Clarion Collection Hotel Katajanokka kan dateras tilbaka till 1837 och huvudbyggnaden till 1888. Byggnaden var ursprungligen ett länsfängelse och häkte. Fängelset stängde 2002.

Efter omfattande restaureringsarbete öppnades dörrarna upp till ett modernt hotell av hög kvalitet i maj 2007. Flera deler av hotellet skyddas av Riksantikvarieämbetet, som den centrala korridoren, ytterväggarna i rött tegel och den höga muren runt parken. Detta finns kvar som en påminnelse om byggnadens långa och färgstarka historia. 2017 gick hotellet igenom en lättare renovering och ett omfattande inredningsarbete. Resultatet blev ett livsstilshotell med stilfull inredning och exceptionell service, i en historisk fängelsesatmosfär.

Tysta och lugna rum

Det som tidigare var cellblock, har nu blivit hotellrum med inredning och design som inte går på bekostnad av funktionalitet och komfort. Rummen är specialbygda för privatliv och lugn  med metertjocka tegelväggar är rummen väldigt tysta, så här är du garanterad en god natts sömn. Med högt i tak och tredubbla fönster, hålls stadens liv utanför.

Restaurang Linnankellari

Restaurang Linnankellari är absolut värt ett besök om du är fan av det enkla och delikata nordiska köket. Linnankellari ligger i källaren och håller öppet från tidigt till sent. Under sommarmånaderna tänder vi grillen på bakgården. Grupper och privata sammankomster för alla tänkbara anledningar är alltid hjärtligt välkomna!

Kontakt

  • Merikasarminkatu 1a 00160 Helsingfors , Finland

Om Clarion Collection Hotel Katajanokka

Antal hotellrum

106 rum och sviter

Avstånd flygplats

20,3 km

Avstånd lokaltrafik

140 meter

Hitta till hotellet

Från Helsinki-Vantaa flygplats till centralstationen

Finnair City Buss
Ring Rail Line, I och P tåg
Offentliga bussar 615 och 620

Du kan också ta flygplatstaxi som är en delad resa till efterfrågade destinationer.

Taxi

Vi rekommenderar Taksi Helsinki
Telefon: +358 100 0700

Om du kommer från stan kan du ta spårvagn 4 i riktning mot Katajanokka och gå av vid spårvagnshållplatsen "Vyökatu"

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.13.011 25
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.