Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Oscarsborg fästning Drøbak ,  Norge

Oscarsborg fästning

Drøbak,  Norge

Oscarsborg Festning är en unik destination med sitt läge på en idyllisk ö i Drøbaksundet, 5 minuter med färja från Drøbak. Perfekt för semester, bröllop, konferens eller en vistelse fylld med fart och spänning.

Oscarsborg fästning 0 5
Omdöme från TripAdvisor  

Vi gläder oss till att önska dig välkommen till Oscarsborg Festning, med läge i Drøbaksundet. Denna vackra och historiska plats består av två små öar sammanbundna av en bro. Du tar dig enkelt hit med färja från Drøbak, en kort biltur från Oslo, eller med Ruters egna färja från Aker Brygge på sommaren.

Platsen för viktiga beslut och storslagen natur

Oscarsborg Festning är omtalat som platsen för viktiga beslut, men det är också en plats som kan inspirera och ge ny kunskap samt med storslagen natur. I området finns flera stigar, och man kan besöka oss för kulturevenemang. Gallerior, museum och historiska minnesmärken - ja, detta är helt enkelt en liten skattkista för dig som söker unika upplevelser omgiven av härlig natur. På Oscarsborg Festning finns något av intresse för både stora och små, man kan pyssla med krabbfiske i havet och beskåda de stora kanonerna på land, samt utforska mörka gångar och tunnlar.

Möten, konferenser och aktiviteter - inramade i historiska omgivningar

Om du önskar att arrangera kurs, konferens eller ha teambuilding här, är det nästan bara fantasin som sätter gränser för vad ni kan hitta på. Vi har ett stort antal aktiviteter som kan beställas i samband med olika arrangemang, bland annat guidad visning, RIB-båttur, "tunnelkamp", och vem i teamet kan lösa en mordgåta? Är det som alltid Christoffer på säljavdelningen som även vinner Oscarsborg Challenge?

Önskar ni en aktivitet utöver det vanliga, är ett besök på vår skyttebana en spännande upplevelse som tar fram tävlingsinstinkten hos de flesta.

Mat och dryck

Vi uppskattar god mat och på sommaren har vi à la carte-servering i vår restaurang, Forpleiningen. På terrassen kan du avnjuta härliga rätter och uppfriskande dryck ända till solnedgången. Vi har förhandsbeställning av lunch eller 3-rätters menyn "kockens val" alla dagar.

9 april 1940

Oscarsborg är ett av de mest centrala, och kanske mest kända, norska minnesmärkena från andra världskriget. Här sänkte den norska försvarsmakten det tyska örlogsfartyget Blücher den 9 april 1940, och det är ansett som ett av de effektivaste dragen riktade mot de tyska inkräktarna. Idag har fästningen ingen militär funktion, men den tretungade norska örlogsflaggan vajar fortfarande över den gamla borgen.

Försvarsmuseum

Det finns inte mindre än fem museum på ön, de mest kända är Festningsmuseet och Torpedobatteriet, de andra är Kystrtelliermuseet, Ildledningsmuseet och Kanonparken. Festningsmuseet är öppet dagtid och är gratis under hela sommeren - scanna en QR-kod med din telefon för att få guidning på egen hand. För din egen och andras upplevelser rekommenderar vi hörlurar/airpods.

Välkommen till Oscarsborg Festning!

Kontakt

  • Oscarsborg Festning 1443 Drøbak , Norge

Hitta till hotellet

Buss och tåg

Med hjälp av den norska reseplaneraren ruter.no kan du planera resan med kollektivtrafik till oss.

Från Oslo airport Gardermoen

Från Norges huvudflygplats till Drøbak tar det ca 1 timme med bil. Du kan också ta Flytoget till Oslo S och sedan buss till Drøbak från Oslo bussterminal.

Taxi

Vi rekommenderar Follo Taxi. Telefon: +47 06485 

Om Oscarsborg Festning

Antal hotellrum

86

Konferenslokaler

10

Avstånd till flygplatsen

64 km till Oslo Airport Gardermoen.

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 28
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.