Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Clarion Collection® Hotel Amanda Haugesund ,  Norge

Clarion Collection® Hotel Amanda

Haugesund,  Norge

Välkommen till Clarion Collection Hotel Amanda i Haugesund. Här bor du i en miljö fylld av spännande filmkuriosa, med vacker utsikt över Smedasundet. Hos oss får du frukost, fika och kvällsmat.

Clarion Collection® Hotel Amanda 0 5
Omdöme från TripAdvisor  
Sustainability rating
7,1
av 10
Sustainability rating

Detta är vårt eget hållbarhetsbetyg som reflekterar hur varje hotell presterar inom flera olika hållbarhetsområden. Betyget är ett snitt av de senaste 7 dagarna.

7,1
av 10
Betyg för Clarion Collection® Hotel Amanda

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Urval av mål inom Strawberry
Klimatneutralitet till 2030

Vårt mål är att bli klimatneutrala i vår egen verksamhet till 2030, och samtidigt halvera utsläppen i våra leveranskedjor.

Mindre matsvinn till 2030

Vi arbetar hårt och aktivt för att reducera matsvinnet i vår verksamhet med 50% till 2030.

På Clarion Collection Hotel Amanda har du Haugesunds unika kulturhistoria i väggarna och en fantastisk utsikt över Smedasunden. Utanför hotellet går det båtar till de vackra öarna som syns i horisonten: Røvær, Feøy och Vibrandstøy.

Läge

Hotellet ligger på gångavstånd till Haugesunds rika kulturliv och på gågatan finns ett bra utbud av butiker, restauranger och caféer. Det är inte heller långt till Amandastatuen, Rådhusplassen och Haraldsstøtten. 

Mat och dryck

Frukost och kvällsmat står framdukat varje dag, och på eftermiddagen serverar vi fika. Vid receptionen hittar du vår bar, där du kan koppla av med en kopp kaffe eller ett glas vin. Här kan du läsa mer om våra matkoncept.

Hotellet

Namnet Clarion Collection Hotel Amanda är hämtat från Amandapriset, Norges egen Oscarsstatyett, och hotellet har en stark anknytning till Norwegian International Film Festival som anordnas i staden en gång per år. Hotellets interiör har hämtat inspiration från filmhistorien och du hittar filmaffischer och bilder på kända skådespelare runt om på hotellet.

Möten och konferens

Vår konferensavdelning har fem mötesrum med plats för både större konferenser och mindre styrelsemöten. Läs mer om våra mötesrum här.

Golf och landsvägscykling i Haugesund

I Haugesund finns en levande golfkultur, det finns hela fyra golfbanor i närområdet.

Staden ligger nära vacker natur och vägarna passar utmärkt för långa cykelturer. Cykelturerna kan gå hela vägen till Hardangerfjorden eller Jostedalsbreen, och mötas av flera magiska naturupplevelser längs vägen.

Historia

Clarion Collection Hotel Amanda har en lång historia i Haugesund. Huset byggdes redan 1903 och fungerade som hotell ända fram till 1950-talet. Efter att i några decennier varit kontor och butiker blev det åter hotell 1989. Sedan dess har Clarion Collection Hotel Amanda spelat en central roll i Haugesunds många kulturella evenemang, som filmfestivalen och Sildajazzen.

Kontakt

  • Postboks 410, Smedasundet 93 5501 Haugesund , Norge

Hitta till hotellet

Kommer du med bil

Slå in GPS:en på Smedasundet 93

Taxi

Vi rekommenderar Haugaland Taxi,
telefon +47  52 81 81 81.

Om Clarion Collection Hotel Amanda

Antal rum

133 st - 505 bäddar

Antal mötesrum

5 st - plats för upp till 70 personer

Avstånd flygplats

Haugesund flygplats: 15 km,
ca 20 min med bil

Avstånd kollektivtrafik

Ca 5 min promenad till närmsta busshållplats.

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.13.011 26
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.