Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Clarion Collection® Hotel Gabelshus Oslo ,  Norge

Clarion Collection® Hotel Gabelshus

Oslo,  Norge

Välkommen till Clarion Collection Hotel Gabelshus, en unik hotellpärla i centrala Oslo. Här bor du i en lugn miljö i den eleganta stadsdelen Frogner. För dig som önskar står kvällsmat framdukat varje kväll.

Clarion Collection® Hotel Gabelshus 4 5
Omdöme från TripAdvisor  
Sustainability rating
8,9
av 10
Sustainability rating

Detta är vårt eget hållbarhetsbetyg som reflekterar hur varje hotell presterar inom flera olika hållbarhetsområden. Betyget är ett snitt av de senaste 7 dagarna.

8,9
av 10
Betyg för Clarion Collection® Hotel Gabelshus

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Urval av mål inom Strawberry
Klimatneutralitet till 2030

Vårt mål är att bli klimatneutrala i vår egen verksamhet till 2030, och samtidigt halvera utsläppen i våra leveranskedjor.

Mindre matsvinn till 2030

Vi arbetar hårt och aktivt för att reducera matsvinnet i vår verksamhet med 50% till 2030.

Att bo på Clarion Collection Hotel Gabelshus är att leva mitt i Oslos historia och kultur. Överallt på hotellet hittar du anrika målningar och inredningsdetaljer.

På en lugn gata 

Clarion Collection Hotel Gabelshus är beläget i den eleganta stadsdelen Frogner i centrala Oslo. Här hittar du ett livligt utbud av restauranger och caféer. Dessutom har du Oslos största attraktioner som Vigelandsparken, Aker Brygge och Kungliga slottet på på behagligt avstånd. Se alla våra hotell i Oslo .

Fika och kvällsmat är inkluderat

Varje dag serverar vi både frukost, fika och kvällsmat, utan extra kostnad. Du kan läsa mer om måltiderna under Serviceutbud. Hotellet har också en egen lobbybar där du kan slappna av med en drink. Njut av maten i en charmig atmosfär med utgång till terrassen. Inomhus är vår matsalsdel inredd med väggmålningar med motiv från områdets historia. Matsalens speciella atmosfär har använts som bakgrund till flera filminspelningar och modefotograferingar.

Bibliotek, fåtöljer och öppen spis

Hotellet genomsyras av avkopplande miljöer. Vårt bibliotek är ett stiligt rum där du kan ha små möten, läsa en bok eller tidning, titta på tv eller koppla av med ett glas vin. Spisrummet är inrett med mörka toner och antika möbler. Här kan du slå dig ner framför den öppna brasan för en stunds kontemplation. Matsalen är en vacker lokal som vetter mot den populära uteserveringen. Här finns en stor väggmålning som föreställer Gabelsgata i gamla tider. Miljön på hotellet är så speciell att den ofta använts vid filminspelningar och modefotograferingar.

Möten och konferens

Hotellets konferensavdelning har sju mötesrum med plats för upp till 100 personer. Läs mer om våra konferenslokaler här.

Lobbybar

Vi har även en lobbybar där du kan beställa förfriskningar och smårätter från barmenyn.

Relaxhörna

I vår relaxavdelning har du tillgång till bastu, ångbad och ett utrymme för avkoppling. Slå dig ner i någon av våra vilstolar och koppla av med ett glas isvatten och färsk frukt.

Hotellets historia

Clarion Collection Hotel Gabelshus har en lång och spännande historia. Den herrgårdsliknande byggnaden stod klar 1912 och var ursprungligen ett pensionat. De tre första föreståndarna var kvinnor, den ena mer speciell än den andra. Fröken Sofie Sommerfeldt som drev pensionatet 1918–45 bodde själv på andra våningen och lät sina två kakaduor flyga fritt i huset. Och hon tog gärna en pipa med gästerna när andan föll på. Hotellet har flera anställda som har jobbat här i över 20 och 30 år, fråga dem gärna ifall de har några roliga historier att dela med sig av!

Kontakt

  • Gabels gt. 16 0272 Oslo , Norge

Hitta till hotellet

Tåg/tunnelbana

Station Nationaltheatret, 20 min gång.

Buss/spårvagn

Hållplats Solli plass, 10 min gång.

Från Oslo flygplats, Gardermoen

Flygtåg eller lokaltåg til Nathionaltheateret, spårvagn 13 till Skillebekk.

Taxi

Vi rekommenderar Oslo Taxi, telefon +47 02323.

Om Clarion Collection Hotel Gabelshus

Antal rum

111 st - 226 bäddar

Antal mötesrum

7 st - plats för upp till 100 personer

Avstånd flygplatser

Oslo flygplats, Gardermoen: 55 km
Sandefjord flygplats, Torp: 120 km

Avstånd lokaltrafik

Nationaltheatret: 20 min promenad
Solli plass: 10 min promenad

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 21
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.