Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Clarion Hotel® Draken Göteborg ,  Sverige

Clarion Hotel® Draken

Göteborg,  Sverige

Clarion Hotel® Draken har vaknat och satt Göteborg i brand. Hotellet med sin unika siluett är stadens nya kulturscen och mötesplats. Med bio, konferensrum och restauranger bjuder vi in till unika upplevelser, och inte minst - Göteborgs bästa utsikt.

Clarion Hotel® Draken 4 5
Omdöme från TripAdvisor  
På Clarion Hotel® Draken tar det cinemagrafiska uttrycket för sig utan att be om ursäkt. Här möter filmhistoria framtiden. Med den givna ambitionen att vara ett landmärke som göteborgarna kan vara extra stolta över välkomnar vi er till stadens kulturscen till mötesplats.
K-märkta biografen Draken

I decennier var Draken ett festivalcentrum, nu lever det vidare i ny kostym som fortsatt upplevelsehus. Mitt i hjärtat av 34 våningar bevarar vi K-märkta Salong Draken där förväntansfulla besökare slagit sig ner sedan 1956.

Restauranger

Platsen, som historiskt sett har varit ett centrum för kultur, dans och nöje, speglas i hotellets fantastiska restauranger. På entréplan välkomnas du av ett helt unikt koncept på Heurlins där det bästa av två världar möts – sött och salt. Bakverk och bubbel. Mat från havet och lokal öl. Välkommen in till en saltstänkt havsbistro med ett stort sötsug! 

33 våningar över Göteborg, älven och hamnen svävar Brasserie Draken. Spektakulärt, tidlöst och temperamentsfullt. Här serveras älskade brasseriefavoriter med en twist till stadens bästa utsikt. En våning upp från Brasserie Draken hittar ni den tillhörande takbaren och takterrassen där det serveras drinkar i världsklass till en otrolig utsikt och magisk stämning. Välkommen till två restauranger som garanterat väcker liv i alla dina sinnen!

En världsunik mötesarena

Biograf, kulturscen, konferenslokal och skådeplats för alla former av nöjen. Mötet mellan människor ligger oss varmt om hjärtat och vår vision är att föra samman människor, idéer, gäster, grannskapet, staden och omvärlden. 

Clarion Hotel® Draken är världsunikt i sina mötesmöjligheter - dessutom med en fantastisk utsikt över staden och hamninloppet. På hotellet finns en bankettsal och flera mötesrum så det finns garanterat något som passar dig perfekt. Här inne är en konferens så mycket mer än bara en konferens. Planerar ni ett stort möte, en liten workshop eller en skimrande gala? Ingen idé är för liten eller för stor och vi skräddarsyr din mötesupplevelse till något spektakulärt, kreativt och helt unikt.

Är du konferens- och eventbokare, eller bara nyfiken? Låt oss ta med dig på en exklusiv visning på Draken där vi visar dig runt i en värld fylld av möjligheter för dig och dina gäster. Kontakta: sales.goteborg@strawberry.se för att boka din visning.

Möten med ett nytt perspektiv

Perspective 32 är hotellets mest spektakulära mötes - och eventvåning uppe på våning 32. Den magnifika utsikten över staden och de oändliga mötesmöjligheterna för mindre möten, stora event, fester och mingel gör denna mötesarena till något helt unikt. 

Draken Live - Göteborgs nya nöjespalats

Varje vecka fylls hotellet med spännande uppträdanden, shower, humor, jazz och konserter i Salong Draken. Detta görs i samarbete med Krall Entertainment som driver Draken Live. Vissa upplevelser går även att boka som paket med hotellrum! Klicka här för att läsa mer, se kommande event och för att boka Draken Live.

Drakens vardagsrum - Möt stadens liv och puls

Living Room är en öppen, vibrerande yta ständigt i scenografisk förändring, skapad för dig som aldrig sover. Här möter du stadens liv, gata och puls innanför hotellets väggar med en energi redo att väcka och inspirera med konst, musik, teater, pop-up's och design. Men kanske allra mest av människor. Människor som skapar stämning och en känsla av att en vanlig vardagskväll kan innebära något helt oväntat. Här väntar också riktigt bra gastronomi och hantverkscocktails från hotellets restauranger och barer. Kom in på ett möte, sluta med en afterwork eller show.

Dynamiska Järntorget i Göteborg

Området kring Järntorget är ett av de mest dynamiska i hela Göteborg och vi fascineras av hur teatrar och musikscener bidrar till att skapa kontraster mellan det storskaliga och småskaliga. Mellan affärer och handel. Mellan bostäder, hotell och kontor. Mellan människor som möts. Här får det gamla och befintliga plats bredvid det nya och spektakulära.

Obie Spa - en helt ny form av spaupplevelse

Välkommen in till ett urbant spa i Drakens anda med sin grund i den nordiska kulturen med minimalistiska, mörka och råa material. Låt dig förföras av det nordiska klimatets lustfyllda dramatik där ljuset, vattnet, ångan, svalkan och värmen omfamnar dig. Ta din tid och möt din egen reflektion på Obie Spa som öppnar 10 februari.

Biblioteket

Glöm alla definitioner till ordet "bibliotek" för det här är något helt annat. En plats att inspireras på och komma tillbaka till, om och om igen. I biblioteket lyssnar du på analoga och digitala toner, förlorar dig i en samling filmmusik eller dyker in i filmlitteraturens värld där all tid och plats runt om försvinner. Hotellets bibliotek är en förlängning av Lobbyn och Vågen.

Kontakt

  • Olof Palmes plats 2 413 01 Göteborg , Sverige

Hitta till hotellet

Från Göteborgs Centralstation
Buss: 60, Express Röd
Spårvagn: 1, 9 och 11
Hoppa av på hållplats Järntorget

Från Landvetter
Flygbuss till Göteborgs Centralstation, ca 30 min.
Taxi, ca 20-25 min. 

Taxi
Vi rekommenderar Taxi Göteborg, +46 31 65 00 00.

Om Clarion Hotel® Draken

Antal hotellrum
474 rum

Antal konferensrum
14 mötesrum + 1 bankettsal

Avstånd till flygplats
27 km till Landvetter flygplats

Avstånd till lokaltrafik
10 m från hotellets entré

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.13.011 28
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.