Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Clarion Collection® Hotel Bilan Karlstad ,  Sverige

Clarion Collection® Hotel Bilan

Karlstad,  Sverige

Välkommen till en hotellpärla i centrala Karlstad. Clarion Collection Hotel Bilan ligger i Värmlands gamla länsfängelse. Vi erbjuder ett begränsat antal kostnadsfria parkeringar utanför hotellmuren, i mån av tillgänglig plats.

Clarion Collection® Hotel Bilan 4,5 5
Omdöme från TripAdvisor  
Sustainability rating
8,3
av 10
Sustainability rating

Detta är vårt eget hållbarhetsbetyg som reflekterar hur varje hotell presterar inom flera olika hållbarhetsområden. Betyget är ett snitt av de senaste 7 dagarna.

8,3
av 10
Betyg för Clarion Collection® Hotel Bilan

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Urval av mål inom Strawberry
Klimatneutralitet till 2030

Vårt mål är att bli klimatneutrala i vår egen verksamhet till 2030, och samtidigt halvera utsläppen i våra leveranskedjor.

Mindre matsvinn till 2030

Vi arbetar hårt och aktivt för att reducera matsvinnet i vår verksamhet med 50% till 2030.

Clarion Collection Hotel Bilan ligger inhyst i Värmlands gamla länsfängelse och här bor du mitt i ett av Karlstads mest kända minnesmärken. Vi erbjuder ett begränsat antal kostnadsfria parkeringar i mån av plats utanför hotellet och varje dag bjuds alla gäster både på fika och kvällsmat.

Från mitten av augusti 2023 och en tid framåt genomför Karlstads kommun ombyggnationer av gator med mera i närområdet. Det kommer att bli otroligt bra när det är klart men periodvis innebär detta att våra bilburna gäster får åka andra vägar än vanligt för att nå hotellet. Vi hoppas givetvis att detta inte kommer att innebära några större problem för er som kommer med bil.  

Cityläge

Clarion Collection Hotel Bilan ligger nära Karlstads centrala butiksstråk. En kort promenad tar dig till Stora Torget och dess närliggande butiker och restauranger. Attraktioner som Karlstad CCC och Nöjesfabriken ligger inom 2-5 minuters gångavstånd.  

Kvällsmat och fika ingår alltid

På Clarion Collection Hotel Bilan vill vi göra det enkelt för dig, därför serverar vi varje dag en lättare måltid på kvällen och hembakt fika med kaffe och te på eftermiddagen. Som gäst ingår alltid detta när du bor hos oss. Läs mer och se serveringstider under Serviceutbud.

Unika konferenslokaler

Anordna konferens på Clarion Collection Hotel Bilan! Vi erbjuder en unik konferenslokal för upp till 10 deltagare i Lilla museet där ni sitter mitt i historien. Läs mer om vår konferenslokal här.

Bastu och gym

Koppla av och varva ner en stund i vår bastu, eller passa på att träna i vårt compact gym. Önskar du större utmaningar sammarbetar vi även med externa gym, fråga gärna i receptionen för mer info.  

Från länsfängelse till hotell

Clarion Collection Hotel Bilan har en lång och spännande historia. Byggnaden uppfördes i mitten av 1800-talet, och fungerade som fängelse fram till 1968. I källaren ligger ett fascinerande fängelsemuseum och i de moderna rummen hittar du anekdoter från tidigare fångar. Här har flera av Sveriges mest ökända fångar bott, med Raskenstam som den mest kända ”gästen”. Trots de metertjocka väggarna skedde en hel del rymningar. Vanligaste metoden sägs ha varit med hjälp av klassisk fil och knutna lakan.

Golfa i Karlstad

I Karlstad finns en levande golfkultur. Vi samarbetar med flertalet av Karlstads bästa banor, som Karlstad GK, Hammarö GK, Kils GK och Billeruds GK. Vi erbjuder förmånliga golfpaket till våra gäster.

Kontakt

  • Karlbergsgatan 3 65224 Karlstad , Sverige

Hitta till hotellet

Buss

Buss till Karlstad centralstation.

Tåg

Tåg till Karlstad centralstation.

Från Karlstad flygplats

Flygbuss till Karlstad centralstation.

Taxi

Vi rekommenderar Taxi Kurir,
telefon +46 54 150 200.

Om Clarion Collection Hotel Bilan

Antal rum

73 st - 132 bäddar

Antal konferenslokaler

1 st - plats för upp till 10 personer 

Avstånd flygplats

Karlstad flygplats: 20 km,
ca 30 min med bil.

Avstånd lokaltrafik

Karlstad centralstation: 5 min promenad

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 27
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.