Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Clarion Hotel® Umeå Umeå ,  Sverige

Clarion Hotel® Umeå

Umeå,  Sverige

Clarion Hotel® Umeå – Umeås nya mötesplats! Här kan du slappna av på terrassen med utsikt över Umeälven, njuta av en god middag i brasserie NÒR, ta en drink i skybaren, varva ner i Elements Spa eller håll din nästa konferens här. Välkommen!

Clarion Hotel® Umeå 0 5
Omdöme från TripAdvisor  
Sustainability rating
7,7
av 10
Sustainability rating

Detta är vårt eget hållbarhetsbetyg som reflekterar hur varje hotell presterar inom flera olika hållbarhetsområden. Betyget är ett snitt av de senaste 7 dagarna.

7,7
av 10
Betyg för Clarion Hotel® Umeå

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Urval av mål inom Strawberry
Klimatneutralitet till 2030

Vårt mål är att bli klimatneutrala i vår egen verksamhet till 2030, och samtidigt halvera utsläppen i våra leveranskedjor.

Mindre matsvinn till 2030

Vi arbetar hårt och aktivt för att reducera matsvinnet i vår verksamhet med 50% till 2030.

Granne med vackra Umeälven finner du Clarion Hotel Umeå. Det rymliga hotellet är noggrant designat för att vara den naturliga mötesplatsen för weekend, konferens och nöje. 

Umeås nya mötesplats

Hotellets 14 000 kvm är fördelade på 13 våningar och inrymmer 270 hotellrum och 16 konferensrum, varav en delbar eventsal på närmare 500 kvm. Längst upp i hotellet finner du brasserie NÒR, skybar, takterrass, gym samt Elements SPA med pool och bastu. I anslutning till lobbyn ligger Restaurang Úma med tillhörande utomhusterrass, där serveras bland annat frukost, lunch och konferensmåltider. Vårt vardagsrum, Living Room beläget på entréplan, bjuder på bekväma loungemöbler, bar med mat och dryck samt härlig musik. Hotellet är inte bara ett hus med många sängar och härlig frukost, utan också en pulserande plats att mötas på, oavsett ändamål.

Konferens och event för alla

Clarion Hotel Umeå har utöver den stora, delbara bankettsalen på nära 500 kvm dessutom 12 andra konferenslokaler i olika utföranden och storlekar. I dessa lokaler finns möjlighet för allt du kan tänka dig, styrelsemöten, konstutställningar, föreläsningar, konserter och mycket, mycket mer. Umeås nya mötesplats låter dig skräddarsy din drömkonferens. Tänk stort och väv samman alla delar på hotellet, restaurang, boende och aktiviteter.

För mer information eller förfrågan, kontakta oss på mejl: sales.cl.umea@strawberry.se.

Skybar, takterrass och brasserie NÒR

Högst upp, på våning 13, ligger brasserie NÒR som hyllar det nordiska köket samtidigt som smaker från Europa hämtas. I vår restaurang med takterrass precis intill Umeälven kan du njuta av våra kockars kreativitet och mod. Vi är övertygade om att du kommer känna dig som hemma i vår mysiga och levande atmosfär. I NÒR finner du även vår skybar samt fantastiska takterrass i solvänligt söderläge.

Klicka här för att läsa mer om NÒR och boka bord.

Välkommen upp till oss på NÒR!

Restaurang ÚMA

270 sittplatser stort med uteplats i en perfekt solglugg, här finns bord och stolar i alla former samt noggrant utvald interiör och stora fönster som vetter mot innergård och Umeälven. I ÚMA är det riktigt hemtrevligt och lokalen går att anpassa till allt du kan tänka dig. Här serveras vår lyxiga frukostbuffé hela veckan, dagens lunch måndag till fredag (uppehåll under sommaren) samt stora konferensmåltider, mingel och livemusik.

The Living Room - en plats med många syften

I entréplan ligger vårt Living Room med sina sköna sittplatser, en inbjudande bar samt fullstora fönster som ger direkt närhet till Umeås levande gator. Olika dagar bjuder på olika upplevelser. I Living Room kan du till exempel dricka en färsk kopp kaffe vid lunch och läsa dagens tidning, för att en annan dag lyssna på skön musik från en DJ samtidigt som du minglar runt med en god dryck från baren. Vårt vardagsrum är ditt vardagsrum.

Elements Spa Umeå - med panoramavy över vackra Umeå.

I hotellets högsta våning hittar du även Elements Spa, ett toppmodernt spa som väcker alla sinnen för att sätta dig i rätt stämning. Lounge, där du kan koppla av och njuta av utsikten. I själva relaxen finns bastu och en värmande pool att med svårslagen utsikt över Umeå och Umeälven. På helger kommer vi vid utvalda tillfällen bjuda in till pool club för att höja pulsen. Elements Spa finns tillgängligt för boende på hotellet, men även för dig som bara älskar spa. 

Mer om Elements Spa Umeå hittar du här.

Umeås högst belägna gym

För dig som gillar att träna så finner du gymmet på hotellets högsta våning.
Här finns bland annat, löpband, träningscykel, hantlar och andra träningsredskap.
Oavsett om du springer på löpbandet, trampar på träningscykeln, curlar med hantlarna eller något annat, så bjuds du alltid på en unik utsikt bortom Umeå stads alla takåsar. 

Community Clubs

Våra Community Clubs fungerar som en mötesplats för att främja dina intressen. För att nämna några av våra Community Clubs så har vi bland annat Art Club med jämna mellanrum där konstnärerna själva tar dig med på en guidad tur. Här annordnar vi allt ifrån sociala sammankomster som afterwork, musikquiz, event för mat och dryck till pop-up samarbeten med externa aktörer, för dig som gillar träning så har vi vår Clarion Workout Club med bland annat gruppträning, yoga, löpning, gym med mera.

Saknar du något, eller har du idéer eller samarbetsförslag?
Kontakta oss angående Community Clubs på edvin.eklund@strawberry.se.

Kontakt

  • Storgatan 36 903 26 Umeå , Sverige

Hitta till hotellet

Buss, tåg och kollektivtrafik

Umeå centralstation ligger 1,5 km från hotellet, det tar cirka 12 minuter att gå.
Det tar cirka 11 minuter att gå till Umeå busstation.

Från flygplatsen

Umeå Airport ligger 5 km bort, man kan ta flygbussen från Umeå C. Med bil eller taxi tar det runt 8 minuter att åka.

Taxi

Vi rekommenderar Umeå Taxi +46 90 77 00 00, Umeå Miljö Taxi +46 90 12 12 12 eller Eco Taxi +46 90 911 91

Om Clarion Hotel Umeå

Antal hotellrum

270 rum

Antal mötesrum

16 st

Avstånd till kollektivtrafik

8 minuter till Umeå Airport med bil eller taxi
11 minuter till Umeå Busstation till fots
12 minuter till Umeå Centralstation till fots

Tripadvisor Travelers' Choice Awards 2024

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.13.011 22
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.