Den norska nationaldagen närmar sig och många kan nog känna sig lite stressade för att hinna med allt som ska fixas. Här kommer därför en sista checklista med tips inför 17 maj!

17may-oslo-featured-1.jpg
Korps, bunader, flaggor och massor av glass – det är snart 17 maj!

Dubbelkolla att 17 maj-outfiten är i sin ordning


Se över vilka kläder du tänker ha på dig, och kontrollera att allt är i sin ordning. Prova även skorna, och har du köpt nya skor så använd dem gärna lite innan 17 maj. Skor är alltid bäst när du har gått in dem lite. Skavsårsplåster kan också vara en bra idé att införskaffa, för att undvika att få ont i fötterna under dagen.


Solbrillor eller paraply? Kolla väderprognosen


Vädret i Norge kan vara oförutsägbart. Checka väderprognosen och var förberedd på vädret som kommer. Både solbrillor och paraply kan vara smart att ha med sig. PS – skiner solen kan det även vara en bra idé att smörja in dig med solkräm.


Powerbank


Se till att du har tillräckligt med batteri på din mobiltelefon för att kunna dokumentera dagen. Du får ju inte missa 17 maj-bilderna!


Betalning


Det är inte alla korvkiosker och glassbarer som tar bankkort. Undvik krisen genom att ha tillräckligt med batteri på telefonen för att kunna använda alternativa betalningslösningar på telefonen - eller ta ut kontanter.


Handsprit


17 maj innebär väldigt många människor och få har möjlighet att tvätta sina händer mellan all korv, glass och tårta. Vill du undvika en vårförkylning kan handsprit vara en god idé att ta med dig.


Kom ihåg allt till 17 maj-frukosten och grillningen


Endast ett fåtal butiker har öppet den 17 maj, så kom ihåg att handla glass, läsk och bubbel inför den stora dagen. Om du ska på champagnefrukost och ha med dig mat så rekommenderar vi något som är lätt att tillaga, smakar gott, ser festligt ut och som gillas av alla. Detta kan även förberedas och göras klart dagen innan, och därmed slipper du en hel del stress under dagen. Vad sägs om att ta med ett fruktfat, charkfat eller tårta?


Frukosten är för många en viktig del av 17 maj!


Plats att fira?


Om du inte har ett tillräckligt stort hem för 17 maj-festen, kan vi rekommendera att boka bord på en restaurang på något av våra hotell, eller kanske överraska din partner med en hotellövernattning? Om det är fullt i år så kan du fundera på om det är ett alternativ till nästa år istället. Se översikten över våra hotell i Norge här.


Det allra viktigaste på 17 maj


Har alla dina nära och kära något att göra på nationaldagen? Den 17 maj ska vara en inkluderande och social dag. Har du några familjemedlemmar eller vänner som du vet inte har någon att umgås med den 17 maj? Bjud dem gärna på champagnefrukost, att se 17 maj-tåget tillsammans, att hänga med och grilla eller något annat som du ska göra på nationaldagen. Ingen ska vara ensam den 17 maj (om de inte vill det själva). Känner du dig extra inkluderande kan du öppna dörrarna även för andra och lära känna nya människor!


Trevligt firande – och njut av dagen!