Boka in en weekend till evigt charmiga Köpenhamn. Denna stad har något för alla och trots närheten så är det som att komma långt från Sverige. Strosa på Strøget, upplev Nyhavn och bara njut av äkta danskt ”hygge”. Här tipsar vi om några riktigt bra hotell nära allt du vill uppleva i Danmarks huvudstad.

Outdoor cafe and sandwiches in Copenhagen, Denmark
Till vänster: Sommardag på en uteservering i Köbenhamn. Foto: Kim Wyon / VisitDenmark

Den danska charmen

Det är något alldeles speciellt med denna stad. Så annorlunda jämfört med Stockholm och Göteborg, trots att den ligger så nära. Kanske beror det på danskarna? Dessa vänliga, cyklande människor med sitt charmiga och ibland helt obegripliga språk. Kanske beror det på att det är så nära till allting? Här kan du inleda dagen med kaffe och nybakat på Vesterbro och avsluta den med rödvin i Nyhavn – utan att du knappt har märkt att du har förflyttat dig. Det gick liksom av bara farten.

Eller kan det bero på de rena och fina gatorna? Kullerstensgator trafikerade av människor istället för av bilar. Gator kantade av restauranger som verkligen är trogna de danska traditionerna med smörrebröd, potatis, sill och snaps. Och kaféer som får dig att känna som att du sitter på en lokal bistro i Paris. Med lite tur slår sig till och med en fransk turist ned vid grannbordet.

Mitt på Vesterbro med gångavstånd till Kødbyen

Det finns otroligt mycket att roa sig med i Köpenhamn och det är inte säkert att du har lust att hänga särskilt mycket tid på hotellet. Men sömn behövs ju alltid och här kan vi erbjuda dig tre bra alternativ. Känner du för ett trendigt, supercentralt hotell för en rimlig slant? Då passar Comfort Hotel® Vesterbro som ligger mitt på Vesterbro, bara ett par minuters promenad från Köpenhamns centralstation (Københavns Hovedbanegård), Tivoli och Kødbyen. Här får du stora, goda frukostar och fina rum till en kostnad som ger dig mer pengar över att roa dig för.

Comfort Hotel Vesterbro i KöpenhamnHotellrum på Comfort Hotel Vesterbro. Foto: Strawberry

Bo nära Kastrup flygplats

Om ett flygplatshotell passar bättre ligger Clarion Hotel Copenhagen Airport endast två minuters promenad från Terminal 3. Från flygplatsen är det med andra ord bara några få steg till spabehandlingar, bastu och saltvattenpool* Hotellet renoverades 2017 och har även restaurang, bar och parkering.

Saltvattenpool på Clarion Hotel Copenhagen AirportVad sägs om ett dopp på Clarion Hotel Copenhagen Airport före eller efter din resa?

Boka hotell i Köpenhamn

Se karta över hotellen och priser här!