Liseberg är en av de mest populära och välbesökta platserna i Göteborg och det är lätt att förstå varför. Här finns mängder av saker att se och göra, oavsett om du besöker helt på egen hand, med familjen eller tillsammans med en partner. Vi har samlat 5 anledningar till att besöka Liseberg.

Berg- och dalbana på Liseberg i Göteborg
Populära Liseberg är Nordens största nöjespark! Foto: Liseberg.

Göteborgs bästa erbjudanden

Tips på aktiviteter, restauranger, erbjudanden och annat du inte vill missa!

Liseberg är perfekt för både föräldrar och barn


Stora Liseberg är som gjort för barnfamiljer. Här finns allt du behöver för en fantastisk heldag med god mat, roliga åkattraktioner och mysiga stunder. Ett tips är att välja ett centralt hotell, exempelvis Clarion Collection© Hotel Odin. Härifrån är det lätt att ta sig vidare till Liseberg och andra sevärdheter som Universeum, det går flera spårvagnslinjer hit. Du kan även bo på Quality Hotel™ Panorama som ligger på gångavstånd från nöjesparken.


Perfekt för en dejt


Om du besöker Göteborg med din andra hälft kan en dag på Liseberg vara ett perfekt tillfälle för romantiska stunder. Ta er an femkampen, ät på en av de goda restaurangerna eller våga er upp på höga och läskiga Atmosfear tillsammans. Om ni är i Göteborg på en weekend finns det även många andra saker att upptäcka i Göteborg, från god shopping till restauranger i världsklass. Boka ett hotell mitt i stan, exempelvis Avalon Hotel, för att ha god tillgång till stadens centrum. Vid en weekend för två i Göteborg är ett Lisebergsbesök ett utmärkt sätt att komma närmare varandra. Är ni sugna på en annan stad kan ni läsa mer om romantiska weekends här.


liseberg-summer-sky-carousel-blomsterkarusellen.jpg Foto: Liseberg.


Roliga evenemang och konserter


Liseberg har oerhört duktiga eventplanerare och det hålls flera stora och små konserter på plats. Under 2018 besöktes nöjesparken bland annat av globala stjärnor som Mando Diao och The Sounds samt svenska favoriter som Kapten Röd, Darin, Molly Sandén och Lena Philipsson. På Lisebergs hemsida kan du se vilka aktuella artister som kommer att beträda den stora scenen i år samt även andra evenemang, från teaterföreställningar till föreläsningar och mycket mer.


Underhållning året om


Varje år har Liseberg flera speciella dagar, exempelvis Lisebergs trädgårdsdagar då ett åttiotal utställare visar upp sina trädgårdsprodukter samt håller intressanta föreläsningar och seminarier. Även under höst och vinter finns det speciella dagar på Liseberg. Under Halloween är hela området lite extra "spökigt" och läskigt medan julen innefattar ofantliga mängder julbelysning och även Nordens största julmarknad. Ett tips är att kolla upp om det händer något speciellt under just ditt besök på Västkusten. På Lisebergs hemsida kan du hitta datum och öppettider för de olika dagarna.


concert-liseberg-gothenburg Upplev allt från konserter till föreläsningar på Liseberg. Foto: Liseberg.


Några av de bästa åkattraktionerna finns på Liseberg


Om det är något Liseberg gör bra så är det attraktionerna. Faktum är att Liseberg regelbundet rankas som en av de fem bästa nöjesparkerna *inom Europa. Helix och Balder har flera gånger tagit hem fina utmärkelser, exempelvis topplaceringar för bästa berg-och dalbana i stål respektive trä. Den nyaste åkattraktionen, Valkyria, är Nordens längsta åkattraktion och en kittlande upplevelse som inte får missas. Till detta har du även klassiker som Flumride, Lisebergsbanan och många fler.


Rollercoaster Valkyria at LisebergValkyria är Europas längsta Dive Coaster – en berg- och dalbana med ett vertikalt dropp på hela 50 meter. Foto: Liseberg.


Detta är bara några av alla roliga saker du kan hitta på när du kommer till Göteborg. Liseberg må vara den största och mest populära destinationen i storstaden men det är långt ifrån den enda. Vill du hitta fler sevärdheter rekommenderar vi vår guide: Sevärdheter och saker att göra i Göteborg.
Mer kul i Göteborg:


Göteborgs bästa erbjudanden

Tips på aktiviteter, restauranger, erbjudanden och annat du inte vill missa!