Har du upplevt Stockholm och vill prova någonting nytt? Då är Sickla en plats för dig.

Bilder på Sickla
Unna dig en välförtjänt #hemester i Sickla och slappna av, allt finns runt hörnet

SICKLA KÖPKVARTER


Fler och fler väljer att hoppa på en av de många SL bussarna som på 6 minuter tar dig från stan till Sickla Köpkvarter. Där bjuds det på fenomenal shopping, kulturupplevelser och fantastisk mat från världens alla hörn, allt på en och samma plats. Efter shoppingrundan kan du ta dig en smakrik matbit eller en rykande kopp kaffe på en av de många restauranger och caféer i anslutning till shoppingcentret. Vi har listat våra favoriter: Urban Deli, Texas Burger, Bistro och Café Voltaire, Daiichi Sushi och Naked Cake. Vill du avsluta dagen med någonting avslappnade har du en SF Biograf, i Dieselverkstaden, med ett urval av filmer för alla smaker. Och vägg i vägg till biografen kan du nå nya höjder på Klätterverket, ett av Stockholms populära inomhusanläggning för klättring.


SICKLA SJÖ


Ett stenkast ifrån Sickla Köpkvarter uppenbarar sig Sickla sjö med både brygga och sandstrand. Hit färdas stadsbor och turister för att sola, bada eller paddla kajak. Med Sickla Köpkvarter runt hörnet behöver du inte oroa dig om du glömt att köpa kol till grillen, jordgubbarna till efterrätten eller en färgglad badmadrass att guppa i. Vill du utforska de närliggande sjöarna kan du hyra en kajak av Sjöstandens Kajak, som har kajaker vid Sickla sjö.


NACKARESERVATET


Ett populärt utflyktsområde är Nackas naturreservat som sträcker sig från Sickla sjö och Järlasjön i norr till Ältasjön i söder. Gillar du friluftsliv är det rätt ställe för dig. Hit kommer ca 1,5 miljoner besökare varje år för att vandra, orientera, åka skidor, paddla kanot, åka skridskor eller plocka svamp. Med den största biologiska mångfalden i hela Nacka kommer du garanterat att få en minnesvärd naturupplevelse. Ladda ner appen, Nackas Naturkarta, så har du en fantastisk guide till naturen i Nacka.