Nu är det äntligen dags för julbord igen! Julbord är alltid mysigt och trevligt, vare sig den avnjuts med jobbet, familjen eller vännerna. Men är det klassiska julbordet alltid bäst eller vågar du testa något nytt? I så fall vad? Vi har handplockat ett par julbord som sticker ut från mängden.

En traditionell julskinka
En traditionell julskinka på Hotel C i Stockholm.

Julbord med Världens snabbaste Allsång®


Clarion Hotel® Post, i centrala Göteborg, kan du njuta av ett fantastiskt julbord med magiska smaker. Det är dock bäst att du värmer upp rösten med lite glögg så du kan sjunga med i Världens snabbaste Allsång till tonerna som sätts av livebandet Elton Bolton. Julbordsshowen, som sålde slut i Malmö förra året, startar kvällen med glöggmingel, följt av ett julbord med extra allt och en galet rolig allgång.


Julbelysning på Clarion Hotel Post i Göteborg


Ett grönare alternativ


Är du i Stockholm och vill få en julbordsupplevelse utöver det vanliga? Vad sägs om ett julbordetHotel C Stockholm, där ungefär halva bordet är fyllt med vegetariska rätter? Då menar vi inte grönkål och potatis, utan riktigt smarriga, gröna smakupplevelser.


Avsluta sedan kvällen i en -7 gradigt kall bar, helt gjord av is. Läs mer om Hotel C Stockholms Icebar här.


Ja, Icebar är faktiskt helt gjord av is.


Hotel C Stockholm har serverat julbord 6 år i rad och har under tidigare år samarbetat med Plura Jonsson och Catarina König.


Drinkar på nytt vis på Icebar.


Chokladälskare? Utanför Stockholm väntar platsen för dig.


Aronsborg Konferenshotell ligger vid sjön Mälaren, en knapp timme nordöst om Stockholm. Hotellet serverar klassiskt svenskt julbord till alla olika slags gäster. Konferensgäster, privata sällskap, företag och… chokladälskare. Aronsborgs specialitet på julbordet är inte helt chockerande: choklad. Här få du möjlighet att testa praliner i alla dess former och smaker. Utöver dessertbordet så är lax och ägghalvor populärast bland gästerna, berättar Camilla Runnedal, Director of Sales & Marketing. Hon berättar också att många gäster vill köpa med sig praliner hem efter att ha smakat dem på julbordet. Det är ett bra betyg.


Du kan äta mer än bara chokladpraliner, vad sägs om ett chokladhus?


En julshow utan dess like


Clarion Hotel® Malmö Live, som ligger centralt i Malmö, med bara några hundra meter från Malmös Centralstation, återupplivas den legendariska nattklubben från New York, Studio 54. Tillsammans med Malmös galnaste producent, Cornelius Löfmark, även kvällens konferencier, har de återskapat den mest euforiska tiden på Malmös svar på Manhattan. På scen bjuder han upp Gibson Brothers och DJ Leo B.


Vinnaren från Köksmästarna, Daniel Müllern, dukar upp för amerikansk 'powerd dining' med mat inspirerat av New York med juliga influencer. Välj mellan fem olika datum i december, eller välj att enbart njuta av maten under fyra andra datum.


Läs mer om julshowen och boka här.


Julpyntade Clarion Hotel® Malmö Live går inte av för hackor.


Clarion Hotel Malmö Live fasadClarion Hotel® Malmö Live.


Utsikt från hotellet


Vintermeny på The Thief


Istället för en klassisk julbuffé serverar The Thief en vintermeny. Menyn tar avstamp i skandinaviska köket och använder råvaror för säsong, som blåmusslor, hälleflundra, renkött, potatispuré, örtkräm med mera. Är ditt sällskap över 10 personer har köket komponerat två olika menyer som sällskapet kan välja mellan, en trerätters och en femrätters. Denna vintermeny är tillgänglig redan från 20 november och ända fram till 30 december. För att garanterat få ett bord det datum du vill, kan vi tipsa dig om att boka så fort som möjligt. Läs mer om Oslos mest otraditionella julbord och boka här.


Maten smakar extra bra i trevligt sällskap.


Hoppas att du har fått en dos av härlig julbordsinspiration och några värdefulla tips på var du kan boka in julbordet i år! Här hittar du alla våra julbord i Sverige!