Västkustens självklara storstad har enormt mycket att erbjuda, både för turister och för de som bor här. Vi har samlat mängder av tips på saker att göra i Göteborg. Vi går igenom saker som du kan göra, restauranger med god mat och platser som du absolut inte får missa.

Lilla Bommen i centrala Göteborg
Lilla Bommen, ett starkt kännetecken för Göteborg

Ät dig mätt med fantastisk mat


Naturligtvis kan du hitta riktigt god mat i staden, från förstklassiga restauranger till klassiska göteborgshak. Guiden Göteborgs bästa barer & restauranger är en bra utgångspunkt med flera prisvärda tips. Vill du verkligen lyxa till det? Varför inte kolla vad Michelinguiden säger om Göteborgs restaurangutbud. Det finns flera restauranger från staden som nämns i den världsberömda guiden.
På exempelvis Villa Belparc i gröna Slottsskogen kan du njuta av både fantastiskt mat och konserter - här kan du äta från deras amerikanskinspirerade grill och samtidigt lyssna på några av Sveriges största musikartister.


exterior-villabelparcVilla Belparc i Slottsskogen. Foto: Villa Belparc


Sevärdheter och saker att göra


När det kommer till Göteborgs sevärdheter och aktiviteter finns det helt enkelt alldeles för många för att kunna nämna alla. Några av stadens mest populära destinationer och sevärdheter är:I listan ovan hittar fördjupade guider och artiklar till sevärdheter i Göteborg, bland annat skärgården. Andra sevärdheter i staden som är väl värda att besöka är stadens museum. Många av dessa har fri entré, vilket passar utmärkt för dig som har en budget att tänka på. Guiderna och artiklarna innehåller allt du behöver veta om du vill göra ett besök, från öppettider och entrékostnad till vad du kan förvänta dig på plats. Se till att boka ett boende i centrala Göteborg för att ha nära till allt du vill besöka och göra.


Fyr i Göteborgs skärgårdSkärgården i Göteborg är något du absolut inte får missa.


Evenemang


Undrar du vad som händer i Göteborg just nu? Det är mycket möjligt både ett och annat evenemang har kört igång. Staden har flera enorma årliga event, exempelvis Way Out West, Göteborgsvarvet, Westpride och Gothia Cup, samt otaliga mindre event som du kanske är intresserad av.
En komplett lista med de bästa evenemangen i Göteborg hittar du här.


West Pride Paraden i Göteborg - prideflaggaWest Pride Paraden i Göteborg. Foto: Hampus Haara


Tips för weekendbesökarna


Besöker du staden under ett par dagar med familjen? Läs vår artikel om familjetips för en sommarweekend i Göteborg, perfekt för barnfamiljer som vill få ut så mycket som möjligt av stadens roliga sevärdheter. Du hittar även all information du behöver för en weekend i Göteborg här.


Passande boende i Göteborg


Oavsett hur du vill spendera din tid i staden kommer du att behöva någonstans att vila upp dig. Vi har flera hotell som du kan välja mellan inför ditt besök. Vissa passar bättre än andra, speciellt om du har specifika saker som du vill kunna göra under besöket. Du kan hitta våra olika hotell i Göteborg här. Vi ger även flera tips för passande hotell bland de olika artiklarna.
Se till att du spenderar din tid i Göteborg på bästa sätt. Använd dig av våra artiklar och guider för att bli inspirerad och för att kunna planera ditt besök på ett bättre sätt. Med vår hjälp kommer du att kunna se staden bästa sidor.