Världskända vandringsleder, spektakulära vyer, fantastisk matkultur och häftiga naturupplevelser. Alperna är inte bara utförsåkning, pudersnö och afterski. Vi listar de bästa vandringsresorna i Alperna! Blir det kanske Österrike eller Italien i sommar?

Vandrare i Val Gardena
Vandra i Val Gardenas storslagna natur. Eller i våra nordiska fjäll!

Österrike


Bad Gastein - ett av Österrikes vackraste resmål


Bad Gastein - summer, viewBad Gastein är en riktig alpidyll.


Bara 1 timme och 22 minuter från Salzburg hittar du den populära kurorten Bad Gastein. Gasteinerdalen tillhör nationalparken Hohe Tauern, som erbjuder hela 600 km vandringsleder. Med andra ord finns det garanterat något för alla här - oavsett om du är på jakt efter enklare promenader eller avancerade, högalpina vandringar.


Om du skulle tröttna på imponerande utsikter, vandringsstavar och betande kossor så ligger både Salzburg och Venedig tillräckligt nära för en dagsutflykt!


Italien


Cervinia - sommarparadis med utsikt över Matterhorn


Cervinia - View of Matterhorn and lakeNaturen och vyerna i Cervinia är slående - ett måste för den aktiva resenären.


I Aostadalen på 2050 m ö h ligger välbesökta Cervinia - ett populärt resmål för såväl skidåkare och den som vill vandra, åka forsränning eller golfa. Området runt Cervinia och Matterhorn är även välkänt för sin cykling. Hit kommer cykelentusiaster från hela världen för att uppleva de fantastiska cykellederna.


För dig som är golfintresserad hittar du Italiens högst belägna 18-hålsbana strax utanför Cervinia. Här finns också mer än 200 km vandringsleder för både nybörjare och proffs. Vandringslederna bjuder på en spektakulär natur och leder dig längs med stilla alpsjöar.


Om du inte kan vänta till vintern så kan du ta på dig skidorna och ta en tur på Plateau Rosas glaciär.


Val Gardena - solig sagovärld


Val Gardena - moutain view, summerDe unika bergen i Val Gardena ser antingen gråa ut eller lyser i orange beroende på vart solen står på himlen.


Val Gardena tillhör Unesco World Nature Heritage tack vare deras unika berg, som är formade av fossilerade korallrev och alger som växte för 250 miljoner år sedan på botten av havet Tethys. Val Gardena har mer än 300 soldagar per år - perfekt för den som vill vandra på sin semester. Här finns ett flertal alpbyar som är väl värda ett besök - Selva di Valgardena är en av dem.


Förutom vandring och de fantastiska alpbyarna finns även vinprovning, bergsklättring, skärmflygning, hästridning, höghöjdsbana och äventyrspark - i Val Gardena går det inte att ha tråkigt.
Res till Alperna och tjäna bonuspoäng samtidigt


Medlem i Strawberry? Då tjänar du 1 bonuspoäng per krona du lägger på ditt äventyr utomlands. Med bonuspoängen kan du köpa bonusnätter på hotell, hyra bilar från Hertz och mycket mer!


Inte medlem i Strawberry än?


Gå med i klubben som ger dig unika förmåner och erbjudanden - både på hotell och från samarbetspartners. Medlemskapet är gratis. Läs mer om Strawberry och bli medlem här.