Ska du ut och ta en drink eller två i Malmö? På Clarion Hotel® Malmö Live finns allt från klassiska cocktails och kreativa smakkombinationer till spännande gindrinkar och sangrias. Här får du en djupdykning i deras olika barkoncept och drinkarna du inte får missa!

Bartender och drinkar
Med tre olika barkoncept är det med andra ord svårt att inte hitta både tre eller fem favoriter på drinklistan!

Ett hotell – tre barkoncept

Granne med både Malmö Centralstation, kanalen och stadens puls är det få som har missat Clarion Hotel Malmö Live. Med sina 85 meter över marken har hotellet blivit ett av stadens nya landmärken och en självklar mötesplats för malmöbor, besökare och konferensgäster. Här finns inte bara schyssta hotellrum med grymt läge – ett stort dragplåster är också hotellets två restauranger och tre barer. De tre barkoncepten – Kitchen & Table, Eatery Social Taqueria och Living Room Bar – följer alla en röd tråd med allt från ingredienser till inredning och musikval. Med tre olika barkoncept är det med andra ord svårt att inte hitta både tre eller fem favoriter på drinklistan!

Hållbarhet till ny nivå med Sustainable Cocktails

I Malmö Lives barteam ligger inte bara fokus på att servera spännande cocktails och tänja gränserna på gamla klassiska recept. En viktig del av hela hotellets verksamhet är att hitta hållbara lösningar och aktivt minska klimatpåverkan med allt från energiförbrukning till återvinning. Noel Ekstrand, barchef på Malmö Live, har nu tillsammans med sitt team tagit återanvändning ett steg längre och introducerat Sustainable Cocktails. Förutom valet att bara använda nedbrytbara sugrör och underlägg som kan återanvändas tar de aktivt tillvara på mat och råvaror som blir över från alla hotellets avdelningar för att minska matsvinnet.

– Det finns så många olika sätt du kan ta tillvara på exempelvis frukt. När vi pressat ur saften gör vi cordial på resterande delar. Innan dess kan du också zesta av frukten, torka zesten och mala till pulver. Om frukosten har uppskuren frukt som blivit över tar vi den och experimenterar med shrubs eller liknande, säger Noel Ekstrand.

Trash is King

Men arbetet för att minska matsvinnet tar inte slut där. I deras mexikanska restaurang har Geoff Barraclough, Head Bartender, tagit konceptet med Sustainable Cocktails ett steg längre och introducerat en föränderlig cocktail under namnet Trash is King.

– Trash is King ändras beroende på vad Geoff kan finna hos köken som inte använts eller om en kund kanske blir mindre antal än väntat på en bankettmiddag. Vi har prövat utsvävningar som exempelvis en Croissant-syrup. Fantasin sätter gränsen för vad som är möjligt skulle man kunna säga, berättar Noel Ekstrand.

Ett annat projekt som genomförts är att man har tagit tillvara på det fantastiska ljusinsläpp och solläge som finns i deras Skybar och odlat egna örter och kryddor, som mynta, basilika, rosmarin och oxalis, en typ av harsyra.

1. Kitchen & Table Skybar – lyxigt och kreativt med Malmös bästa utsikt

På Malmö Lives 25:e våning är det svårt att inte känna sig lite extra nöjd med livet. Här äter du mat på den prisbelönta restaurangen Kitchen & Table, skapad av den världskände kocken Marcus Samuelsson, och har ett helt hav av möjligheter i cocktailbaren med både klassiker och egna kreationer. För att inte tala om den magnifika utsikten över Malmö, Turning Torso, Öresunds glittrande vatten och den välkända Öresundsbron!

- It’s all about having fun. From the guests point of view but also us as bartenders. Everyone who visits our bars and bars in general wants to have a good time. Drinking cocktails should be fun. Scott Wright, bartender på Clarion Hotel Malmö Live.

Och Noel fyller i:

- Jag instämmer! En cocktail ska givetvis smaka bra men framför allt handlar det om service och en cocktail är ett verktyg för detta. Den skall också vara iögonfallande vacker och gärna interaktiv på något sätt.

Kitchen & Table Skybar

Vad: Det slår aldrig fel med en skybar. Här finns klassiska drinkar, vin, öl och mousserande, men även egna drinkar med både spännande smakkombinationer och garnering. Skybaren passar lika bra för AW:n, en drink innan middagen eller som avslut på dagen.

Var: Ta hissen från hotellets lobby upp till våning 25. Här hittar du både restaurangen Kitchen & Table by Marcus Samuelsson och restaurangens skybar som ligger i direkt anknytning.

I Kitchen & Tables skybar kan ni beställa eleganta och kreativa cocktails.

Njut av den fantastiska utsikten över Malmö, Öresund och Turning Torso.

Svårt att välja? Tveka inte att fråga om rekommendationer och tips!

Granne med skybaren ligger restaurangen Kitchen & Table.

Vill du passa på att testa något nytt medan du njuter av den förstklassiga utsikten? Här är Noels topp 3 i Skybaren:

Sherry Cobbler

#1 Sherry Cobbler – PX Sherry, Cointreau, Maraschino, Citron och Cutting board Cordial. Grymt bra twist på en klassiker där vi dels använder oss av vårt sustainability-tänk men också gör en cocktail som är lite lägre i alkohol.

Left Over Mocktail

#2 Left Over Mocktail – en alkoholfri storsäljare som vi gör på vår Cutting board Cordial, citron och alkoholfritt mousserande vin. Vi garnerar med det som är tillgängligt i sann WeCare-anda men oftast Oxalis som vi odlar själva.

Aphrodisiac

#3 Aphrodisiac – Limoncello, fläder, citron och cava. Ekologisk fläder, ekologisk citron, ekologisk cava och återanvändbar garnish i form av ett guldband. Mer sustainable än såhär blir det inte. En av Scott Wrights signaturcocktails!

2. Latinska influenser på La Terraza, Malmös första sangriabar

Att kombinera en uteservering och sangriabar kan inte vara något annat än ett genidrag. La Terraza, Malmös första sangriabar, har fångat den latinska känslan med sin blåmålade bar och exotiska inredning med mycket växter. Drinkmenyn bjuder på såväl mer traditionella mexikanska sangrias, men också lekfulla fusioner av somriga smaker som persika och rosé eller fläder och cava. Och Noel kan bara bekräfta succén:

- Vi plockade helt enkelt ut en av de bästa och mest populära delarna från vår cocktailbar inomhus och flyttade ut det i solen. Sangria, sol och bra sällskap, lite klyschigt kanske, men vi älskar det, säger Noel Ekstrand.

Mexikanska och amerikanska vibes på Eatery Social Taqueria

La Terraza är en del av restaurangen Eatery Social Taqueria, ett av Marcus Samuelssons senaste restaurangkoncept där både maten och drycken inspireras från det mexikanska och amerikanska köken. Så om du blir sugen på tacos, nachos och quesadillas finns trivsamma matplatser nära till hands, även de med utsikt över vattnet. Med stora ytor och community tables blir stämningen snabbt både informell och livfull – perfekt för både vardag och festligare tillställningar.

La Terraza och Eatery Social Taqueria

Vad: Här umgås ni i en avspänd miljö med både mat och dryck som ni enkelt kan dela på.

Var: Eatery Social Taqueria och La Terraza ligger på våning 1, med ingång via hotellet och längs med kanalen.

Beställ in en kanna Sparkling Sangria, gjord på läskande fläder, fruktsoda, mousserande vin och färsk frukt. Perfekt att dela med vänner!

Slå er ner i sköna stolar på La Terrazas uteservering och känn stämningen.

Förläng er after work till en middag på Eatery Social Taqueria.

Tacos, tortillas, quesadillas, grillrätter och mycket mer står på Eatery Social Taquerias meny.

Svårt att välja bland alla mezcal- och tequiladrinkar? Här är Geoff och Noels bästa tips:

Sparkling Sangria

#1 Sparkling Sangria – fläder, fruktsoda, färsk frukt och cava. Storsäljaren både inne och utomhus året om!

Ett exempel på den ständigt föränderliga drinken Trash is King!

#2 Trash is King! – en sustainable cocktail med nya ingredienser varje dag. Kila in till cocktailbaren inomhus för att prova den föränderliga WeCare-kungen.

Los Altos Fresca

#3 Los Altos Fresca – Reposado (lagrad) tequila, cointreau, en earl grey-syrup, gurka, absinthe och lime. Ännu en grym cocktail från vår mer cocktaildrivna bar inomhus.

3. The Living Room Bar – en klassisk hotellbar som förälskat sig i gin

Det är inte konstigt att The Living Room Bar kallas hotellets hjärta. Med sitt centrala läge på grundplan är det en självklar mötesplats där konst, musik och design samsas med event, mingel och after work. Här finns självklara klassiker, men det är framförallt gindrinkarna som sticker ut på menyn. Sedan 2017 har den klassiska hotellbaren inte bara flörtat utan totalt förälskat sig i gin och skapat flera nya smakkombinationer, som spännande Sophie’s Strawberry eller Remodeled French 75. Drinkarna vänder sig lika mycket till smaklökarna som till ögat med sina vackra garnishes.

- Vi ville göra något som erbjöd den moderna business eller leisure-resenären en klassisk hotellbar fast något som ändå stack ut. Vi har bland annat vår egen Malmhattan Tonic som är ett tonickoncentrat som produceras lokalt. Återigen för att försöka tänka på hållbarhet men också att gynna lokala producenter, berättar Noel Ekstrand om The Living Room Bar.

Clarion Hotel Malmö Lives eget vardagsrum

Clarion Hotel Malmö Lives eget vardagsrum är en levande mötesplats från morgon till kväll och passar perfekt för dig som arbetar på resande fot och behöver bra wifi och många eluttag. Under dagen kan du köpa enklare lunch, fika och kaffe. Framåt eftermiddagen förvandlas Living Room till en riktig hotellbar med avslappnat häng. Slå dig ner i baren, vid borden eller kanske i någon av de sköna sofforna och känn hotellets puls!

The Living Room Bar

Vad: Ginbar med både spännande tweaks och klassiska drinkar, vin, öl och mousserande. Café under morgon och dag med enklare rätter, kaffe och fika. Perfekt om du jobbar på resande fot och behöver bra wifi och många eluttag.

Var: The Living Room Bar kommer du enklast till via huvudentrén. Fortsätt bara förbi receptionen så ser du baren på din högra sida. Slå dig ner vid bardisken, i de sköna sofforna eller något av de många borden.

The Living Room Bar är ett måste att besöka om du gillar gindrinkar!

Konst, musik och design samsas med event och mingel.

Topp-tre gindrinkar som du inte får missa i The Living Room Bar:

  1. Remodeled French 75 – Gin, citron, cutting board cordial, mousserande vin.
  2. Gin on Malmhattan – En klassisk GT på ett oklassiskt vis. Här får du prova vår egen tonicsyrup.
  3. Sophie’s Strawberry – En lite annorlunda GT där vi blandar gin med en smakrik ‘aromatic tonic’, persika och rosenvatten.

Boka hotell i Malmö

På väg till Malmö? Hitta hotell och boka här!