Oslo må vara en av världens dyraste städer, men hittar du rätt restauranger kan du äta god vegetarisk och vegansk mat utan att tömma hela plånboken. Vi ger dig tips på några smakfulla restauranger i Norges huvudstad!

Mat på vegetariska Funky Fresh Food i Oslo
Mat på vegetariska restaurangen Funky Fresh Food i Oslo. Foto: Funky Fresh Food

Mucho Mas


På Grünerlökka hittar vi den lilla restaurangen Mucho Mas. Här har det serverats god mexikansk mat med en amerikansk tvist ända sedan 1996. På Mucho Mas får du stora portioner till ett rimligt pris – den vegetariska texmextallriken är en populär beställning som kostar cirka hundra norska kronor.


Tänk på att restaurangen är eftertraktad – vill du ha ett bord på helgen bör du komma i god tid då man inte tar emot bordsbokningar. Endast en kvarts promenad från restaurangen hittar du Comfort Hotel Xpress Youngstorget – ett prisvärt hipsterhotell i hjärtat av Oslo.


Kombinera din vegetariska texmextallrik med en god drink!


Funky Fresh Foods


I samma område som Mucho Mas och Comfort Hotel Xpress Youngstorget hittar vi Funky Fresh Foods. Här lagas det mat med spännande smaker och sprakande färgkombinationer. Förutom att laga god mat lägger man också stor kraft på att sprida kunskap och medvetenhet om mat och hur det påverkar oss och vår omgivning. Funky Fresh Foods är ett populärt veganskt ställe som serverar allt från wraps till burgare och tapas.


Foto: Funky Fresh Food


Vegan Loving Hut


På Fredensborgsveien i centrala Oslo ligger den internationella kafékedjan Vegan Loving Hut. Här säljs det enbart helt vegetarisk mat och utbudet är stort – allt från vegetarisk sushi till vårrullar och biff. Clarion Collection Hotel Folketeateret är ett modernt hotell i en historisk byggnad som ni hittar alldeles i närheten. Efter omfattande renovering öppnade hotellet åter 2009 som ett av Oslos mest exklusiva ställen.
Sugen på en tripp till Oslo? Här hittar du alla våra hotell i Norges huvudstad!