Känns det som att livet rinner iväg medan du sitter inne i ett vardagsrum som blir allt mörkare? Så ska du inte behöva känna! Här får du inspiration och tips på allt du faktiskt KAN göra nu. Tipsen är uppdaterade efter bästa förmåga utifrån rådande restriktioner och allmänna råd.

Man on a virtual date
Det kan kännas deppigt att bara sitta hemma just nu. Men vi är här för att berätta om allt du faktiskt KAN göra, det är mer än du kanske tror.

Jippie! Allt detta KAN du göra just nu


I en vardag där allt vi hör är nej, nix, nope, absolut inte, är vi här för att säga: Se på allt det fantastiska som du fortfarande KAN göra. Längre ner i artikeln kan du läsa tips från våra påhittiga gäster. Den listan fyller vi på allt eftersom tipsen kommer in från Facebook.


Du KAN ta med de som bor i ditt hushåll och övernatta på hotell.


Du KAN ta dig runt i Sverige! Med bil eller cykel riskerar du inte att komma för nära någon.


Du KAN hålla kontakten med farmor och morfar. Om du inte gjort det än är det på tiden att lära dem hur videosamtal funkar!


Du KAN äta en lååååång, härlig hotellfrukost med färskt bröd, många lager pålägg, äggröra och läskande juicer. Ta en, två eller tre rundor, (dessertrundan ej inräknad).


Du KAN överraska sambon med en härlig staycation på ett hotell. Efter sju månader hemma kan ni behöva ett miljöombyte i trygga och säkra omgivningar.


Du KAN njuta av en härlig promenad i dagsljuset. Le till förbipasserare. Det gör gott för både dig och garanterat dem också. Vi lever alla i denna skiten.


Du KAN delta i möten med upp till 50 personer, så länge lokalen är stor nog att sitta med 1 meters avstånd från varandra och så länge det inte blir trängsel vid in- och utgång. (Observera att detta tips bara gäller om du bor i en region utan skärpta allmänna råd),


Du KAN åka på spa eller besöka en pool, men undvik de allmänna omklädningsrummen. Hos oss kan du förstås byta om på hotellrummet.


Du KAN spexa till förhållandet genom att klä ut dig till ditt alter ego och träffa din sambos alter ego i baren, ge hen nyckelkortet till hotellrummet och viska “vi ses uppe om tjugo minuter, stranger”.


Du KAN arbeta i ett rent och rofyllt hotellrum med skrivbord, fåtölj, snabbt wifi och kaffe, när hemmet är fullt och du blir störd hela tiden.


Du KAN äta riktigt god mat på restaurang, så länge ni inte är fler än 8 i sällskapet.


Du KAN vinna en hel hotellvåning.


DU KAN träffa nära och kära utomhus och på avstånd. Njut av det ovanligt milda höstvädret på en promenad med take away-kaffe från ett lokalt café. Caféet behöver ditt stöd och du behöver träffa familj och vänner!


Du KAN ta med familjen på hotellweekend och låta barnen äta gratis dessert i restaurangen.


DU KAN köpa presenter utan att åka till en galleria. Handla digitala presentkort online. Presetkortet kan användas på hotell, spa, bar och restauranger när tiderna är bättre.


Du KAN fortfarande svepa höger på Tinder och ha något kul att se fram emot.


Du KAN uppleva en ny och samtidigt härlig, gammaldags känsla: digital bakisångest efter fredags-AW på Zoom.


Du KAN använda rådande situation som en förevändning för att få vara hemma och lära dig något som du alltid drömt om. Vill du bli en mästare på pantomim, kunna gå ner i spagat, eller bemästra högalviska? Nu har du chansen!


Du KAN bädda sängen som ett hotellproffs!


Du KAN lyxa till det och göra din egen hotellfrukostbuffé hemma.


Du KAN beställa hem mat och låtsas att det är room service.


Du KAN drömma och planera. Gör planen så detaljerad som möjligt. Var ska du, med vem, vad ska ni se, vad ska ni äta? Googla stadens bästa restauranger, konstigaste butiker och mest unika barer. Gör en plan och var redo att trycka på bokningsknappen.


Du KAN göra din egen minibar, som på hotell!. Ta en av kartongerna du har hemma (vi vet att du har handlat online), ställ upp den och lägg in din favoritdricka och annat gott. För över 50 kr till ett sparkonto varje gång du tar något.


Du KAN berätta om dina egna knep för att få mer glädje i vardagen just nu. Kanske kan vi dela det med alla? Dela dina tips på Instagram: #alltdukan


Splitternya tips, tillagda 17-18 november 2020


Du KAN läsa böcker, även om du avstår från att besöka bibliotek. Många bibliotek lånar ut e-böcker, digitala tidningar, musik och film gratis så länge du har ett bibliotekskort och kan tänka dig att ladda ner en app eller två.


Du KAN köpa böcker utan att besöka en butik eller uthämtningsställe. Det finns en uppsjö av prenumerationstjänster för både e-böcker och ljudböcker, som Nextory och Storytel. Många av dem har gratis prova på-period.


Du kan njuta av och lära dig mer om vin även när krogarna tar in färre gäster och från 20 november stänger redan klockan 22.00. Läs vår artikel om hur du blir en vinexpert på 10 minuter så är du på god väg mot en ny hobby!


Du KAN träna, även om du avstår från att gå till gymmet. Ta en löptur ute i friska luften, kolla med ditt gym om de erbjuder onlineträning, testa någon av alla träningsappar som finns eller inspireras av våra åtta bästa övningar som varken kräver gymmaskiner eller vikter. Perfekt för hemmaträning!


Du KAN fortfarande se film, även om bion har stängt. Hyr en nysläppt film från någon av alla streamingaktörer, poppa popcorn och sätt dig tillrätta i soffan. Glöm inte att släcka ner i rummet. Om sambon svarar i mobilen eller pratar högt under filmen är det helt okej att att hyssja ljudligt.


Nöjd tjej med slutna ögonAtt upptäcka att det finns så mycket man KAN göra, även när världen ser mörk ut, kan få den största pessimisten att se glaset som halvfullt.


Våra härliga och kreativa gästers tips på allt du kan


Astrids tips på allt du KAN:


Du KAN skriva ett brev till en person du gillar och skicka med den gamla hederliga snigelposten.


Du KAN glädja någon som sitter ensam mycket med en överraskning per post eller bud. Kanske något som personen har önskat sig; blommor, mat, ett bakverk eller frukostleverans.


Du KAN göra saker hemma som du skjutit upp alldeles för länge.


Du KAN ordna din egen spadag hemma. Fyll badkaret, ta ett fotbad, lägg ansiktsmask, fila naglarna, gör en hårinpackning och koka en stor kopp te. Tänd levande ljus och sätt på rogivande musik. Gå i pyjamas hela dagen och bara njut.


Kirstis tips på allt du KAN:


Till alla er som bor ihop med någon: uppskatta varandra lite extra! Alltför många har ingen att dela denna tuffa tid med och kunna säga godnatt eller god morgon till.


Marits tips på allt du KAN:


Du KAN utnyttja tiden till att få överblick över alla dina foton. Det tar lång tid att sortera åratal med bilder men är kul att minnas interrail-resor, rum före och efter renovering, hur det såg ut innan ni fällde det stora trädet, gamla släktträffar och så vidare. Beställ papperskopior och gör fotoalbum att ge bort!


Auds tips på allt du KAN:


Du KAN göra snögubbar, snöänglar och kanske en igloo? Åk skidor eller ha ett pulka-race tillsammans. Grilla korv utomhus kan man göra året om, men på vintern passar varm choklad extra bra till.


Du KAN ringa någon som är ensam eller sjuk. Du kan handla mat eller andra nödvändigheter åt någon som inte kan eller bör ta sig till en affär.


Kristines tips på allt du KAN:


Ta med kameran och lite gofika på en tur ut i naturen.