Konditorn Emelie Lindell, 29, från Upplands Väsby utanför Stockholm, sitter just nu som på nålar. Ikväll har hon chansen att ta hem titeln som Årets unga branschstjärna i Visita Stockholms stora branschtävling. Här berättar hon om karriären som började på hotell- och restaurangskolan och sedan tog henne till ett chefsjobb på  prisbelönta Clarion Hotel Arlanda Airport. – Att få vara nominerad sporrar mig, säger Emelie.

Uppdatering 2017-12-21: Emelie Lindell och Alexander Ihre tog hem segern och blev Årets unga branschstjärnor. Stort grattis önskar vi!

Konditorn Emelie Lindell, 29, från Upplands Väsby utanför Stockholm, sitter just nu som på nålar. Ikväll har hon chansen att ta hem titeln som Årets unga branschstjärna i Visita Stockholms stora branschtävling. Här berättar hon om karriären som började på hotell- och restaurangskolan och sedan tog henne till ett chefsjobb på  prisbelönta Clarion Hotel Arlanda Airport.
– Att få vara nominerad sporrar mig, säger Emelie.

”En bekräftelse på att jag gjort ett bra jobb”

Emelie Lindell jobbar som avdelningschef på flygplatshotellet Clarion Hotel Arlanda Airports bageri och ser till att gästerna och konferensdeltagarna varje dag får njuta av frasigt nybakat bröd och läckra bakverk. Emelie har jobbat på hotellet sedan 2012 och hon är nu en av sex unga talanger som är nominerade i Visitas tävling Årets unga branschstjärna. Den 20 februari delas priset ut till två personer som utmärkt sig inom hotell- och restaurangbranschen.
– Det är en bekräftelse på att jag har gjort och gör ett bra jobb. Att få positiv feedback får mig att vilja fortsätta jobba och göra ännu mer, ännu bättre, säger Emelie till oss.

Emelie började sin karriär på Strawberry som konditor och är nu chef över bageriet. Ett arbete hon älskar.
– Jag känner mig alltid välkommen på jobbet. Företaget har bra värderingar och en bra företagskultur. Och bra förmåner som träning och friskvård är fantastiskt.

Men, jobbet på det stora flygplatshotellet var inte en självklarhet för henne.
– Någon tipsade mig om att Clarion Hotel Arlanda Airport skulle öppna och min första tanke var: Nej jag vill inte jobba på någon stor hotellkedja, det kändes opersonligt. Men sedan tänkte jag om. Det var spännande med ett flygplatshotell och det var lockande att vara med på en nyöppning och att bygga upp bageriet, på mitt sätt. Varför inte? säger Emelie.

Från pappas kök till första palmoljefria hotellet

Intresset för matlagning har funnits med ända sedan Emelie var liten. Då var Emelies pappa hennes stöttepelare och största supporter. Idag basar hon över bageriet på flygplatshotellet och har flera stora framgångar i bagaget.
– Vi var med i arbetet med att bli helt palmoljefria och jag är stolt över den ambitionen. Och vi blev först i Sverige!  Det var inte helt lätt eller självklart eftersom palmolja finns i nästan allt. Men det gick och istället använder vi smör som smakar bättre. Det är dyrare, men det är det värt. Det är bra för oss, våra gäster och för miljön.

50% jobbar på Strawberry

Vi på Strawberry kan vara extra stolta över årets nomineringar. Tre av sex nominerade jobbar på ett av våra hotell. Förutom Emelie så är även Alexander Ihre, Management Trainee och Caroline Strindmar på Yasuragi med och tävlar.

Vill du också jobba hos oss?

Är du intresserad av att starta din karriär hos Strawberry? På vår jobbportal hittar du alla lediga jobb inom vår kedja.

Fakta: Emelie Lindell

Ålder: 29år
Familj: Sambo
Bor: Upplands Väsby
Intressen: Resa, köra motorcykel och andra äventyr
Favorithotell i världen: Hardrock Hotel i Goa
Favoritbakverk: Chokladfondant är barnsligt gott
Lagar helst: För tillfället är det dumplings
Favoritcafé i Stockholm: Flickorna Helin Voltaire


Fakta: Årets Unga Branschstjärna

 • Priset är instiftat av Visita Stockholm och delas ut varje år
 • Priset delas ut den 20 februari 2017
 • Sex unga talanger är nominerade, tre kvinnor och tre män
 • Prissumman är 40 000 kronor, som ska användas till kompetensutveckling
 • Årets nominerade är:
  – Emelie Lindell, avdelningschef för konditoriet på Clarion Hotel Arlanda Airport, Stockholm.
  – Caroline Strindmar, hållbarhetsansvarig på Yasuragi, Nacka/Stockholm.
  – Anna Vånsjö, souschef på Stadshusrestaurangers Bankettverksamhet, Stockholm.
  – Alexander Ihre, Management Trainee på Quality Hotel Friends, Stockholm.
  – Andreas Markne, Food & Beverage Manager, Scandic Talk. Stockholm.
  – Magnus Åkerström, souschef på Stadshuskällaren. Stockholm.

Vill du se alla våra inlägg? Klicka här för att komma tillbaka till startsidan!