Idag får 1 av 3 personer cancer, men det är något som drabbar oss alla. Om du själv inte är sjuk, så är det kanske någon som du håller kär. Tillsammans med Cancerfonden vill vi ändra på detta och du som medlem kan göra det med oss. #tillsammans mot cancer

hands, cheerful gesture
Besegra cancer tillsammans med Cancerfonden.

Cancerfonden arbetar för att färre ska drabbas och fler ska överleva. Sedan 1970-talet har cancerfallen mer än fördubblats. Men tack vare cancerforskning och utveckling av behandling överlever 2 av 3 cancerdrabbade personer.


Cancerfondens arbete och donationer


Cancerfonden är en fristående, ideell organisation utan statligt stöd. Deras arbete är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Sedan 1951 har organisationen delat ut drygt 11 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige.


En forskare som jobbar med cancer på CancerfondenTack vare cancerforskning överlever 2 av 3 cancerdrabbade personer. Foto: Cancerfonden


Genom att donera till Cancerfonden bidrar du till den främsta forskningen, spridning av kunskap om cancer och förbättrar livssituationen för sjuka och närstående.


"Oavsett vem du är eller var du bor, så är cancer något som påverkar oss alla. Kanske är det någon du känner eller så är du själv utsatt. Vi vet alla betydelsen av forskning i kampen mot cancer – både för att kunna förebygga och bota.


Nu kan du som medlem hjälpa Cancerfonden att besegra cancer genom att donera dina bonuspoäng till deras viktiga arbete." - Mie Skau Vedeler, Manager Commercial Partners på Strawberry


Strawberry och Cancerfonden är stolta samarbetspartners


Att kunna bidra till Cancerfondens viktiga arbete som påverkar så många är något som ligger Strawberry nära hjärtat. Därför kan du som medlem nu donera dina bonuspoäng till Cancerfonden. Så här säger Cancerfonden om samarbetet:


“Cancerfonden är stolta över att få Strawberry som ny samarbetspartner. För Cancerfonden är det viktigt att ha solida samarbetspartners med bra värderingar, som kan dela våra budskap i både ord och handling. Samtidigt vet vi att väldigt många av Strawberry gäster vill stötta vårt arbete genom donationer. Nu när detta är möjligt kommer vi att kunna göra ännu mer av det viktiga forsknings- och omsorgsarbetet, samtidigt som vi tillsammans kan rikta fokus mot att förebygga cancer.”


Så gör du för att donera dina bonuspoäng


För att donera måste du vara medlem och ha bonuspoäng att skänka. Här kan du donera dina poäng. Du väljer själv hur många bonuspoäng som du vill ge bort, men det måste vara i hela 10 000-tal. 10 000 bonuspoäng har ett värde av 300 kronor.


Gör som 1,7 miljoner medlemmar - gå med i klubben som ger dig unika förmåner och möjligheten att donera bonuspoäng till Cancerfonden.
5 tips för att minska risken för att få cancer


Maten vi äter och vad vi stoppar i oss har större påverkan än vad man kan tro. Här är 5 tips för att minska risken för att få cancer och andra sjukdomar:  • Ät minst 5 portioner grönsaker, frukt eller bär varje dag.

  • Undvik mat och dryck med mycket socker.

  • Begränsa mängden alkohol.

  • Ät mindre rött kött och köttprodukter som bacon eller korv.

  • Välj magra mejeriprodukter som lättmjölk eller lättyoghurt.
Läs mer om vårt samarbete med Cancerföreningen här.