Plast. Plats. Plast. Plast runt gurkan, plastbestick till picknicken, plastpåsar till allt. Gör som Comfort Hotel® och lägg in dig på rehab för plastmissbruk. Kommer du dessutom på en plastreducerande idé som hotellen kan implementera får du en gratis hotellnatt!

Slit och släng, engångsförpackningar – vår plastanvändning är knappast försvarbar. Även om plast historiskt sett varit ett fantastiskt framtidsmaterial har plasten idag förvandlats till en förbrukningsvara och en stor miljöbov. I dagsläget flyter det runt hela 150 miljoner ton plast i våra vatten. Hotellkedjan Comfort Hotel tar nu krafttag för att bli fria från all onödig användning av plast och lägger in sig på rehab för sitt plastmissbruk – och du kan hjälpa till!


“Att vara miljöengagerad ska löna sig”


Tillsammans med hållbarhetscoacher, leverantörer och samarbetspartners tittar Comfort Hotel nu på hur bland annat livsmedel och städmaterial kan förpackas i material som inte är av plast. Målet är att hotellkedjan blir helt fria från all onödig användning av plast till 2020. Men ambitionerna slutar inte där. Nu uppmanas även hotellgästerna att komma in med sina idéer:


-Det finns otroliga entreprenörer och innovatörer i världen och jag är säker på att det fortfarande finns massor av användbara och geniala lösningar som inte är upptäckta. För varje idé som vi får och kan använda så kommer vi belöna gästen. Att vara miljöengagerad ska löna sig. Min dröm är att Comfort Hotel ska fungera som platsen där sådana idéer fångas upp och får leva, berättar Anna Spjuth, Senior Vice President på Comfort Hotel.


Bra för både plånbok och miljö


Idag står engångsförpackningarna för hela 40 procent av plastproduktionen, och det är just engångsförpackningar som hamnar högt upp på tio-i-topp-listor över det vanligaste skräpet i havet. Comfort Hotel visar att man kan vara schysst mot plånboken och miljön samtidigt. Genom att välja bort allt onödigt flyttas istället fokus på vad gästen verkligen behöver:


Överkonsumtionens tid är förbi. Vi tar bort muggar, tandborstar, portionsförpackningar, ballonger, sugrör och andra onödiga produkter i plast nu direkt. En del av vår affärsidé är att vara “Easy on the planet” och detta initiativ är en del av det, säger Anna Spjuth.


Så tävlar du:


Tävlingen är dessvärre över. De tävlande som lämnade in ett genomförbart, plastreducerande förslag har alla fått en gratis hotellövernattning. Stort tack till er!


Dekorativt i drinken eller belastning på miljön?


Plastbanta du också! Här får du 5 tips på hur du minskar plasten i ditt liv:


1# Byt ut din plasttandborste till en tandborste i bambu eller trä.

2# Välj bort engångsförpackningar.

3#  Ta med en egen termoskopp till take away-kaffet. Många caféer fyller gärna på din termoskopp istället för att slösa med take away-muggar.

4# Köp en snygg vattenflaska istället för flaskvatten i plastflaska.

5# Välj kartongvarianten före dunkar och flaskor när du handlar livsmedel och rengöringsprodukter.
Comfort Hotel erbjuder alltid ett bra läge till en vettig prislapp. Här Comfort Hotel Grand Central i Oslo.


Comfort Hotel hittar du på över 20 olika destinationer i Sverige, Norge, Danmark och Litauen. Här får du alltid bästa läget, utvald service, urban design och stor respekt för miljön. Allt till en vettig prislapp.


Mer läsning


En tredjedel av all producerad mat släng – dags att minska matsvinnet!

Kombinera löpningen med skräpplockning – kom och PLOGGA med oss