Medlemskap

Hotell

Designerbröderna avslöjar hemligheterna i Villa Copenhagen

Bröderna Mads och Mikkel har inte bara designat smycken för globala superstjärnor som DiCaprio, Lagerfeld och Jay-Z. De har dessutom legat bakom inredningen på Villa Copenhagen, den före detta telegrafbyggnaden i Köpenhamn.

 • Vad har herrsmycken och ädelstenar gemensamt med ett hotell?

  Mer än du kan tro, och kanske mer än du lägger märke till. Följ med oss på en inredningsvisning på det 5-stjärniga hotellet Villa Copenhagen, guidad av bröderna Kornerup

 • "Lyx behöver inte nödvändigtvis innebära glamour, fyrverkerier och glittrande diamanter. Den kan istället vara diskret, medveten och subtil", säger designern Mikkel.

 • Tillsammans med sin bror Mads Kornerup är han designern bakom smyckesmärket Shamballa Jewels.

 • Deras diamanter och stenar har använts av bl.a. Hollywoodstjärnorna Leonardo DiCaprio, designern Karl Lagerfeld, kronprinsessan Mary av Danmark och naturligtvis musikmogulen Jay-Z.

 • För att inte tala om mannen på gatan som bara gillar personligt utformad vardagslyx.

 • Köpenhamnarna kan dock göra så mycket mer än att bara skapa smycken.

 • De har även använt buddhistiska symboler i kombination med vild lyx och har satt sin personliga prägel på hotellet Villa Copenhagen, som tidigare var stadens främsta post- och telegrafkontor.

Checka in och hitta den inre friden

"Ursprungligen var Shamballa Jewels inspirerad av gamla skrifter som berättar om ett mytiskt rike gömt i en dal i Himalaya", berättar Mads.


En harmonisk plats befolkad av upplysta och välvilliga människor. I direkt översättning betyder kungariket Shamballa "platsen för lugn och ro". Detta är vad Mads och Mikkel, tillsammans med arkitekten och inredningsarkitekten Olga Krukovskaya, vill uppnå med Villa Copenhagen. I kombination med en rejäl dos av lyx.


"Vi vill att människor ska hitta sin egen inre Shamballa, eftersom våra smycken inspirerar oss till att fokusera på visdom och det som finns inuti oss. Och med projektet på Villa Copenhagen hoppas vi på att gästerna ska kunna utforska vårt universum och ge sig ut på sin egen personliga resa", förklarar bröderna.

 • Innergårdsbar för skålande och socialt umgänge

  Du kanske kommer in i ett meditativt rum när du går in genom hotellets dörrar, utan att du ens märker det.

 • "För oss är Shamballa Jewels mer än bara guld, diamanter och vackra smycken – det är en känsla och ett universum för sig självt."

 • "Vi tror på att smyckenas värde inte bara sitter i de material som används, utan även i de känslor som de framkallar och representerar", tillägger Mikkel.

 • Strawberry träffar Mads och Mikkel i Courtyard Bar på Villa Copenhagen, en av flera platser som de har satt sin prägel på. I taket hänger lampan The Ananta Lamp, i stil med det ikoniska, vävda Shamballa®-armbandet.

 • De sfäriska hängsmyckena återspeglar det eviga, det oändliga. Räcket som omger rummet har ornamentala element, vars detaljer är förankrade i österländsk filosofi, vilket ger en magisk och sofistikerad atmosfär.

 • Ljuset strömmar in från glastaket, och rummet är möblerat med soffgrupper och stora, gröna växter. Det är det perfekta rummet för en drink, en god konversation eller för att äta en lätt måltid tillsammans.

Det ryms även lyx i bevarandet

De gamla och bevarade delarna är minst lika genomtänkta som de nya. Bröderna och inredningsarkitekten Olga tog sig an projektet med stor respekt för byggnadens historia och tradition.


"Därför lät vi fasaden vara nästan orörd. Placeringen av baren och det intilliggande fikarummet är tänkt att förena gården med brasseriet på den sida av byggnaden som vetter mot Vesterbro", säger Mads.


På motsatt sida ligger vinbaren, som präglas av en urban känsla och avkopplande sittplatser. På innergården finns ett café område med ljuskronor, sällskapssittplatser och stora växter som en vacker mittpunkt. När gästerna anländer går de genom den ursprungliga entrén på Tietgensgade och välkomnas av konst.


"Gästerna förflyttar sig sedan så att de får en glimt av baren, sedan caféet, sedan går de förbi trädgården med ett mittparti och slutligen receptionen", förklarar Mads.


Villa Copenhagen var tidigare Danmarks viktigaste postkontor och telegrafcentrum. Byggnadens historia sträcker sig tillbaka till 1912. I hotellet ryms en restaurang, vin- och cocktailbar, ett eget bageri, en takterrass och en uppvärmd 25-meters takpool.

Dolda juveler i sviten

De flesta gäster checkar in i ett av hotellets 390 rum. Men de som vill unna sig något riktigt speciellt kan boka den mystiska Shamballa master sviten. Här finns 129 kvadratmeter av spirituell lyx. Vardagsrum, sovrum, badrum, kontor och smycken — det är som att kliva in i ett riktigt Shamballa-universum.


"Shamballa-sviten är designad med en blandning av grova och raffinerade material, vilket skapar ett lyxigt och mycket starkt första intryck. Gästerna ska få samma känsla av intimitet som man får i ett mystiskt tempel, det vill säga en lugn atmosfär, men också en kontrast mellan det mörka och delikata.


Och du kan om du har ett öga för det upptäcka några väl gömda juveler. Det finns exempelvis en rubin och en safir som markerar varmt respektive kallt vatten på badrumsarmaturerna, och golvet pryds av en mandala. På väggen hänger ett exklusivt Shamballa-smycke i en guldram. Gäster som bor i sviten kan naturligtvis få låna den, på begäran.


Så lyx innebär fortfarande lite knall, fyrverkerier och glittrande diamanter, oavsett var du har sovit, badat, ätit eller bott på Villa Copenhagen.

Senaste artiklarna