Varje år, strax innan jul, står vackert pyntade granar på våra hotell. De är redo att ta emot julklappar från vänliga människor. Efter en stund under granen ges julklapparna till barn och vuxna som behöver lite extra julmagi.

Kid dragging a tree

Vad är Ensam julgran?


Ensam julgran söker klappar är vår allra viktigaste jultradition. Veckorna innan julafton tar våra hotell emot julklappar, som sedan doneras till olika stödorganisationer. Organisationerna ser sedan till att barn och vuxna i närområdet (de som behöver julens magi allra mest) får ta del av klapparna. Sedan 2012 har fler än 500 000 gåvor samlats in!


Såhär gör du för att bidra


Köp eller donera en julklapp (det är viktigt att den är i fint skick och inte är inslagen av säkerhetsskäl). Det får gärna vara en upplevelse. Ett presentkort på bio är exempelvis väldigt uppskattat och passar många olika åldrar. Du kan också donera ett julkort för 50 kr att hänga upp i julgranen på flera av våra hotell, som oavkortat går till hotellets utvalda samarbetsorganisation.


Kom sedan in till det hotell som ligger närmast dig och lämna paketet i receptionen. Hotellet slår in julklappen åt dig och ser till att den hamnar i ett passande hem till julafton. I år finns julgranen på alla våra hotell. Se alla våra hotell här.


Strawberry_Norway_Oslo_Accommodation_Hotel_the-hub_family_christmas_magic_holidays_kids_christmas-tree_charity_gift_card_donation_giveaway_volunteer_reception_lobby_tree_decoration-Original-Landscape_Strawberry-2.jpg_16_9Vi rekommenderar att komma in med klapparna mellan 1-15 december, då har hotellen garanterat sin gran uppe.