I slutet av september checkade Comfort Hotel® in sig själv och sina gäster på Green Rehab. Hotellkedjan bad gästerna om tips på hur de kan vara snällare mot planeten, och tips fick de - över 1000 stycken! Nu ska kedjan gå igenom tipsen för att se vad mer de kan göra för att göra jorden lite grönare igen.

Door with sign Green Rehab at Comfort Hotel

Förra året fick Comfort Hotel nog av all sin överkonsumtion och checkade in sig på plastrehab för att bli av med all onödig användning av engångsplast. Nu har hotellkedjan tagit det ett steg längre.


Vad är Green Rehab?


På alla 31 Comfort Hotel i Norden möts du av information om Comfort Hotels miljöarbete på dess olika platser. Det rör sig om allt från att hotellen har tagit bort onödig engångsplast (såsom plastsugrör och plastglas), återvinningsmetoder, användning av miljövänliga rengöringsmedel och inte minst den sunda och hållbara frukostbuffén.Målet är att öka medvetandet om det miljöproblem som världen står inför och hur Comfort Hotel som hotellkedja arbetar för att minska den negativa miljöpåverkan. Att visa respekt för planet och människor är en del av vårt DNA.Comfort Hotel: Green Rehab check in
Är det dags att checka in? Här är en översikt över alla Comfort Hotel® i Norden.


Vad gör Comfort Hotel egentligen för miljön?


Comfort Hotel gör en hel del för att värna om miljön. Här är några exempel på vad hotellkedjan är stolt över att ha åstadkommit samt dess mål i framtiden:  • Comfort Hotels mål var att bli helt plastfria under 2020 för att därmed hjälpa till att rädda våra hav, ett mål som kedjan uppnådde redan 2019. Nästa mål är att bli totalt plastfria på alla hotell.

  • Målet är att reducera hotellens vattenförbrukning till 180 liter per gäst/natt senast 2021.

  • Comfort Hotel serverar endast Fairtrade-kaffe och undviker därmed användning av flera ton konstgödsel och besprutningsmedel.

  • Målet är att uppnå en återvinningsgrad på 99 % senast 2021.

  • Comfort Hotel har färre produktval på sina frukostbufféer för att minska matsvinnet. Buffén består av ett stort urval ekologiska produkter samtidigt som man har minskat storleken på tallrikar och skålar i en strävan att alla äter upp sin mat. Hämta hellre mer, än att kasta mat.

  • Comfort Hotel jobbar ständigt med att hitta miljövänliga rengöringsmedel samt att minska användningen av röda och gula kemikalier som påverkar människor, djur och miljö. Målet är att minska förbrukningen till 12 gram per gäst/natt senast 2021.

  • Samtliga hotell är ISO 14001-certifierade.


Dela ditt bästa miljötips och vinn gratis hotellnätter


Comfort-hotel-green-rehab-employee-cup
Alla gäster får en miljövänlig och ekologisk nedbrytbar kaffekopp. Den kan du sedan ta med dig tillbaka till ett Comfort Hotel för att få gott ekologiskt Fairtrade-kaffe i.


Comfort Hotel söker alltid efter nya smarta sätt för att minska sitt ekologiska fotavtryck och tar gärna emot dina förslag! Dela ditt bästa miljötips och var med i dragningen om en gratis vistelse på ett valfritt Comfort Hotel. Klicka här för att skicka in ditt miljötips.
WeCare


Inom Strawberry har vi en tradition och kultur att göra mer än vad som förväntas av oss – för våra gäster, medarbetare, samhället och miljön. Vi kallar detta arbete för WeCare. Läs mer om hur vi arbetar med hållbarhet och samhällsansvar.