Finska toppbloggaren Johanna Fagerström har fattat vad julen går ut på. Gemenskap, kärlek, välgörenhet, lugn och... löjrom. Se Johannas bästa tips för en kärleksfull och stressfri jul!

Bloggaren Johanna Fagerström
Johanna Fagerström - bloggar på johannafagerstrom.com

Julen står runt knuten och vi är nog många som kämpar med alla förberedelser som ska hinnas med. Julmat, julgodis, lussetåg och eviga timmar i långa köer i julhandeln. MEN, julen handlar ju egentligen om något helt annat – gemenskap och kärlek. Därför frågade vi finska livsstilsbloggaren Johanna Fagerström om hennes bästa tips för att sprida julkänsla och varva ner."Jul för mig betyder tid till att varva ner och slappna av utan massa måsten", säger Johanna till oss.Johanna Fagerström är 31 år gammal, bor i Helsingfors med sin man, sin dotter Celie och hunden Lucia. Johanna driver den populära bloggen johannafagerstrom.com och nu berättar hon för oss om hur julen blir så lugn och mysig som möjligt.


Hur firar du jul?


– I år firar jag jul tillsammans med min egna lilla familj, som består av mina man, vår lilla dotter Celie, samt mina föräldrar och min bror, säger Johanna.
– Vartannat år firar vi ute på landet tillsammans med min mans familj. De har en gammal gård som är byggd i slutet av 1800-talet och där kan jag lova dig att det är lugnt och väldigt stämningsfullt. Vi har inte speciellt stor släkt så julen har aldrig varit ett stress-race till olika julbord.


Johannas bästa välgörenhetstips under julen


Alla har inte förmånen att fira en stämningsfull jul. Väldigt många har det svårt, speciellt under julen då kraven på den där fantastiska högtiden blir så tydliga.


Strawberry välgörenhetsinitiativ Ensam julgran söker klappar är igång i år igen och pågår ute på nästan 200 hotell just nu. I varje hotellobby står en gran och väntar på klappar som våra generösa gäster och besökare lämnar in. Klapparna skänks sedan, i samarbete med lokala välgörenhetsorganisationer, till barn och familjer som av någon anledning har det svårt.
lonely-christmas-tree-gifts.jpg


Vi har även pratat med tre andra storbloggare där de de berättade om hur man bäst öppnar sitt hjärta under jul. Läs intervjun med UnderbaraClara, Jessica Lagergren och Johanna Kajson här.


I år är det Johanna Fagerströms som tipsar om något som passar extra bra att lämna under den ensamma granen:


– Ett perfekt paket att lägga under hotellens ensamma julgranar är, enligt mig, roliga och spännande brädspel, säger Johanna. Finns inte mycket som är roligare än att samlas runt ett spel, timmarna bara flyger förbi.


Förutom att skänka julklappar har Johanna andra tips på hur du enkelt kan hjälpa till genom välgörenhetsorganisationer.


– Bli månadsdonator. Ett enkelt och snabbt sätt att stödja drabbade länder världen över. Min månadsdonation går till Röda Korset som är världens främsta katastroforganisation och jag känner mig säker på att mitt stöd går till dem som behöver störst hjälp just nu.


Kika gärna in Johannas blogg och läs om livet i Helsingfors.

Bloggaren Johanna Fagerström

6 snabba med Johanna Fagerström

  • Ålder: 30
  • Bor: Helsingfors, Finland
  • Familj: Man och dottern Celie 3 månader samt hunden Lucia
  • Sysselsättning: Kommunikatör
  • Bloggar på: johannafagerstrom.com
  • Favoritjulfilm: Sunes jul såklart
  • Favorit på julbordet: Löjrom!