För precis tio månader sedan steg vi på flyget från Oslo till Bangkok, den vanligaste platsen att mellanlanda på när man ska till Phnom Penh. Vi var sex personer från Nordic Choice Hotels och två representanter från Unicef Norge – alla med blandade känslor. Vi visste inte vad som väntade oss, men vi hade en stark föraning om att den här resan skulle bjuda på såväl glädje som sorg.

Vilken av Unicefs hjärtefrågor är viktigast för dig?


IMG_2191


Under frågan fanns en lista med alternativ: problem och svårigheter som barn världen över drabbas av. Många av dem känns avlägsna för oss här i Norden. Felaktig mat och undernäring, brist på rent vatten, ingen skolgång, risk för hiv och aids. Och slutligen: inget skydd mot våld och övergrepp, med särskilt fokus på åtgärder mot människohandel med barn.


Kanske var det den påtagliga känslan av orättvisa som påverkade valet, kanske var det ett erkännande av att man är aktör i en bransch, resebranschen, som indirekt bidrar till problemet med människohandel, eller kanske var det sympati med dem som sviks av sina närmaste. Oavsett vilket var responsen klockren: människorna inom Nordic Choice ville bidra till Unicefs kamp mot människohandel med barn.


IMG_2341


Nästa vecka kommer fortsättningen på den här historien.Hälsningar Bjørn Arild