Vi är stolta över alla kvinnor som jobbar hos oss och som varje dag skapar härliga upplevelser för våra gäster. För dem – och alla andra kvinnor – måste vi komma ihåg att kampen inte är över ännu. Här är några initiativ som våra medarbetare har tagit för att belysa att världen ännu inte är helt jämställd.

Female employees at Comfort Hotel

Kvinnligt entreprenörskap + kaffe


Är du i farten och passerar förbi ett av våra hotell? Då föreslår vi att du kommer in på en fyllig kopp kaffe. Den är inte bara Fairtrade och ekologisk, den är också specifikt framtagen för dig som medlem, utav några speciellt utvalda kaffebönder.


Kaffet är nämligen resultatet av ett vidareutvecklat samarbete mellan kaffebryggeriet Löfbergs och oss, som går ut på att stötta kvinnliga kaffebönder i Honduras. Entreprenörerna får ekonomiskt stöd och upplärning för att kunna ställa om sitt jordbruk till ekologisk produktion. De har också fått lära sig språk och fått hjälp med att utveckla sin verksamhet. Sånt får kaffet att smaka extra gott.


honduras-coffee-lofbergsLöfbergs går i bräschen för att stötta kvinnligt entreprenörskap i Honduras.


Mot en jämställd restaurangbransch


Du har självklart hört talas om #metoo, men känner du till #härtardetslut? Det sistnämnda kom till efter att det i november 2020 kom fram avslöjanden om sexuella trakasserier på en känd, exklusiv restaurang i Stockholm. Kockar, krögare och sommelierer använde uppropet till att belysa det som sker i mörka bakrum i restaurang- och barbranschen.


En av de två som stod bakom hashtagen var Sofia B. Olsson, operativ chef på restaurang VRÅClarion Hotel Post i Göteborg. Efter ett möte i februari 2022 mynnade initiativet #härtardetslut ut i bildandet av föreningen Framtidens Krogkultur, som aktivt arbetar för en positiv utveckling till en jämställd och attraktiv restaurangbransch där det inte förekommer övergrepp och kränkningar. Föreningen anordar bland annat möten och workshops som rör ämnet och Sofia B. Olsson är ordförande i Framtidens Krogkultur.


Läs mer om Framtidens Krogkultur här!


Att vara kvinna och chef i Comfort Hotel®


För att uppmärksamma den internationella kvinnodagen under 2020, intervjuade Comfort Hotel® chefer i olika roller i kedjan. Har de upplevt något negativt i förbindelse med att vara chef och kvinna? Vad tror de kan göras för att uppmuntra fler kvinnor till att söka till ledarpositioner? Och vilka tips har de kring vad som kan göras i vardagen för att komma närmare jämställdhet? Läs intervjuerna med de fem cheferna här. (Intervjuerna är på engelska).


Natalia-comfort-hotel-womens-dayNatalia Papaioannou, skiftledare Barception, Comfort Hotel Kista
Vi behöver alltid fler kvinnor till vårt lag! Se alla lediga tjänster här.