Tobias träffade Ulf på första arbetsdagen. I dag träffas de regelbundet på Tobias arbetsplats, Quality Hotel Tønsberg, där Ulf i många år har varit stamgäst.

Hur blev du stamgäst på Quality Hotel Tønsberg?


– Vårt kontor ligger i Sem, en bit utanför Tønsberg, och jag övernattar cirka 80 nätter årligen i Tønsberg. Så jag är på jakt efter ett hotell med hög standard, personlighet och service året runt. Mitt val blev därför Quality Hotel Tønsberg, ett enkelt val.


Vad är anledningen till att du har blivit en stamgäst på hotellet?


– Det finns inga problem här, bara lösningar. Service är väldigt bra. De fixar mat även om köket har stängt. Under åren har jag också lärt känna de anställda så jag kan lämna extra kläder och andra nödvändigheter till nästa besök om jag vill. Det är mitt andra hem.
Kan du beskriva känslorna du får när du kommer till Quality Hotel Tønsberg?


– Jag känner mig alltid välkommen tillbaka. Vanligtvis är mitt rum klart när jag kommer och är det kö vid receptionen ser någon till att jag får mitt rumskort vid sidan av. Har det gått en stund sedan jag bott på hotellet uppdaterar vi varandra på vad som hänt sedan sist.


Hur ser dina rutiner ut på hotellet?


– När jag kommer upp till rummet brukar jag slå på kaffemaskinen och se om det är något nyhetsprogram på TV. Därefter packar jag upp väskan. Om det inte hunnit bli sent tar jag gärna ett träningspass på gymmet och badar bastu därefter. Mat äter jag gärna på den mysiga restaurangen.


Vad har du för relation till Tobias Garcia?


– Tobias är en härlig person som ser till att jag har det bra. Han är också från Malmö och vi pratar ofta om det som sker i vår hemstad.


Brukar du få hjälp med mer ovanliga saker?


– När det är show i Osebergsalen brukar hotellet fixa biljetter till mig och min fru. Dem är alltid väldigt omtänksamma på min födelsedag också.


Ribersborgsstranden, Ribban, i Malmö | The Ribergsborgs Beach, "Ribban", in Malmö


Både Ulf och Tobias är från Malmö.