På grund av Coronaviruset har vi på Nordic Choice Hotels mängder av medarbetare som för tillfället inte kan jobba, trots att de gärna vill. Därför är vi otroligt tacksamma över att Lidl har sträckt ut en hand.

Vernes Popara, distriktschef på Lidl i Malmö, tillsammans med Jens Lyckman, VD på Clarion Hotel Malmö Live.
Vernes Popara, distriktschef på Lidl i Malmö, tillsammans med Jens Lyckman, VD på Clarion Hotel Malmö Live.

I ett branschöverskridande samarbete mellan de två företagen blir varslade medarbetare hos Nordic Choice Hotels överrekryterade till Lidl för att tillfälligt stärka personalstyrkan i Lidlbutikerna runt om i Sverige.


– Vi befinner oss i en extrem situation och måste göra allt vi kan för att säkra upp en trygg tillgång på mat så kunderna kan hitta det som behövs för att vardagen ska fungera. Det är också otroligt viktigt för hela samhället att i största möjliga mån hjälpa de människor som är friska att ha ett jobb att gå till. Det innebär att vi får tänka nytt och se till de möjligheter som uppstår. Samarbetet med Nordic Choice Hotels är en unik lösning och ett fint exempel på hur vi i kristider kan hjälpa varandra, även över branschgränser, säger Helena Erlingsjö, HR-direktör på Lidl Sverige.


Det var när Jens Lyckman, VD för Clarion Hotel Malmö Live, gick ut med information om hotellets varsling på tv som en medarbetade på Lidl kom på idén:


Embedded content: https://www.youtube.com/embed/ZFw0NvzFm2c


Jag såg Jens på tv och tänkte att Nordic Choice Hotels har den bästa personalen, och ville gärna sträcka ut en hand för att hjälpa till. Vi behöver hjälp med allt från att packa upp varor, till att ta emot leveranser, samt ge service till alla kunder som är på plats i våra butiker, säger Vernes Popara, Distriktschef på Lidl i Malmö.


Enkel rektyring med hjälp av app


Rekryteringen startar omgående och alla som blivit varslade har nu möjlighet att söka jobb hos Lidl via Next u. Next u är ett digitalt verktyg där folk enklet kan söka jobb via sina telefoner genom videopresentationer som bara tar några minuter att skapa. Processen är helt CV-lös. De sökande kommer erbjuda tidsbegränsade anställningsavtal med varierad anställningsgrad.


I detta läge är det oerhört skönt med snabbtänkta och flexibla företag som Lidl som snabbt såg en möjlighet till samarbete. Det här är oerhört bra för alla parter och det ska bli oerhört spännande att följa hur det utvecklas, säger Tina Tropp Jerresand, Acting Vice President på People & Culture hos Nordic Choice Hotels.


Tack Lidl Sverige från hela Nordic Choice Hotels.