I 2017 var julandan riktigt stark och den har bidrog till ett rekordår för vår klappinsamling Ensam julgran söker. Tillsammans fikk vi in hela 63 880 julklappar! Detta innebar att Strawberry skänkte 638 800 kronor till UNICEF.

Givmildhet i december

December månad har nått sitt slut och julen likaså. Det nya året har tagit sina första kliv och vi har möjlighet att reflektera och se tillbaka på vår årliga julaktivitet – Ensam julgran söker klappar. Varje år i december är alla hotell engagerade i vår jultradition – Ensam julgran söker klappar, som handlar om att sprida julglädje till andra och ge utsatta barn en bättre jul. Alla som vill har möjlighet att lägga julklappar under våra julgranar i våra hotellobbyer och för varje gåva skänker dessutom Strawberry 10 kronor till UNICEF-projektet, Sweet Dreams, som bekämpar människohandel.


Rekordmånga klappar

Många hotell har samlat in över tusen julklappar var men ingenstans var givarglädjen så stor som i Skien på Clarion Collection Hotel Bryggeparken. Hotellet fick in totalt 4 070 julklappar. I Trondheim samlade Clarion Hotel Trondheim och Comfort Hotel Trondheim tillsammans nästan in 5 100 klappar.

– Vi har ett fantastiskt samarbete med organisationen Omvendt julenisse här i Skien. Flera kommer in och säger att de är glada för att kunna bidra och att det börjar bli en tradition. Det är både glädjande och rörande då det betyder att vi skapar något långsiktigt. I december 2016 samlade vi in 2 000 julklappar och hade som mål att öka till 3 000 året efter. Att det istället slutar med att vi dubblerar är helt otroligt och det betyder att ännu fler barn i Skien och Telemark har fått en bättre jul samtidigt som vi ger till UNICEF, säger Trond Herrefoss, som är hotelldirektör på Clarion Collection Hotel Bryggeparken.


Lappen som betydde så mycket

– Något som jag minns starkt var när en man kom in till oss för att lägga en julklapp under granen, det var sent på kvällen den 22 december. Han hade varit i stan och hittat en lapp på ett träd med en önskan från ett barn. Så när han kom in till oss undrade han också om vi visste vad andra barn kan tänkas önska sig, för han ville gärna glädja några fler med klappar fram till julafton innan aktiviteten avslutades. Det gjorde verkligen intryck på mig, berättar Trond Herrefors.


Julgran med klappar på Clarion Collection Bryggeparken


Hotellen väljer själva vilka organisationer som de samarbetar med och på aktivitetens sida finns en översikt på de olika organisationerna.
Läs mer om Ensam julgran söker klappar


Så sprider storbloggarna glädje till andra


Hotelldirektörer berättar om givarglädjen i deras orter


Läs om vårt samarbete med UNICEF