Skulle du våga byta plats med en kollega i en helt annan stad? Och för några dagar ta över hela den personens ansvarsområden? Inklusive personal, kunder, budget och allt annat? Det är precis vad 49 modiga hotelldirektörer gör just nu. 

woman-frontdesk-nordic-choice-hotels.jpg
Erfarenhetsutbyte blir lätt med kollegor över hela Norden.

Större insikt, nya utmaningar, annorlunda tillvägagångssätt, kunskapsutväxling och kompetensbreddande. Vinsterna och skälen till att prova på en ny chefsroll är många. Och det är precis vad hotelldirektörerna på Clarion Collection® sätter tänderna i just nu – på ett helt nytt hotell. Chefsbytet, som internt kallas ”GM Swap” (efter General Manager, hotelldirektörenas titel, reds. anm.) pågår mellan 19-21 april 2017 och våra duktiga hotelldirektörer ställs nu inför helt nya utmaningar.

Ledningsgruppen fick vara försökskaniner

Varför går man med på något så läskigt och utmanande? John Kristian Stubban, kedjedirektör för Clarion Collection Hotel, förklarar tanken bakom chefsbytet.
– Det här med byte av verksamheter är en idé som länge funnits hos oss. Vår egen ledningsgrupp var först ut och fick prova på att driva Clarion Collection Hotel Borgen i Örebro under 24 timmar. Det var ett lärorikt och lyckat projekt, som vi nu delar med våra hotelldirektörer.

John Kristian Stubban på scenen under Strawberry Vinterkonferens 2017 i Stockholm där idén om ”Clarion Collection GM Swap 2017” lanserades.

Tre fokusområden för varje direktör

Förutom att rent fysiskt ta över all drift av det hotell som varje direktör fått tilldelat, har de nya vikarierna även fått tre specifika områden att fokusera lite extra på. Det kan vara allt ifrån att notera hur hotellet blir en naturlig mötesplats för lokalbefolkningen till att samla sina viktigaste nya lärdomar och ta med dem hem till det egna hotellet.

Är du sugen på att spana in hur det går för våra vikarier? Då är det bara att smyga in på ett av dessa pärlor inom Clarion Collection®:

Kan man verkligen förändra ett helt hotell på bara 72 timmar? Häng med här nästa vecka för att få veta hur det gick för direktörerna!

Sugen på att vikariera eller jobba hos oss?

Det dyker ständigt upp nya karriärmöjligheter här hos oss på Strawberry. Spana in alla tjänster och spara ditt CV på vår karriärsajt!