Nu drar årets Pridefestivaler äntligen igång och i år firar hela Strawberry extra mycket!

petter-stordalen-marte-garmann-featured.jpg
Petter A. Stordalen: Foto: Marte Garmann

För vår grundare Petter A. Stordalen är Pride ett av årets viktigaste event. För honom är det självklart att företaget ska sponsra just Pride:

– För oss innebär mångfald en bättre kultur, säger han.

I år är vi igen stolta och glada över att Strawberry är en av huvudsponsorerna till Pride.

Petter A. Stordalen har alltid sett fördelarna med ett inkluderande klimat

– Jag har fyllt mitt hus, mitt kontor och mina hotell med bögar, lesbiska och alla möjliga barn av regnbågen. Tolerans skapar trygghet, trygghet ger öppenhet. Ett öppet rum för att vara annorlunda. Vi ser att en färgglad arbetsplats skapar färggranna lösningar, sa han inför tidigare års Pride.

Inför Pride berättar Stordalen för oss om varför dessa värderingar är så viktiga att lyfta och högtidlighålla

– Strawberry sponsrar Pride därför att vi vill tala om för världen att vår dörr är öppen, oavsett vem du älskar eller hur du identifierar dig. Vi höjer rösten för jämställdhet, tolerans och människors lika värde. Det spelar ingen roll om du heter Ali eller Ola, Kari eller Per, är hund- eller kattmänniska, homo, hetero, bi eller trans, flykting eller funktionshindrad, det finns rum för just dig på Strawberry.

pride-women-balloons-helsinki-parade.jpg

Vill du veta mer om Pride? Undrar du vad regnbågsflaggan står för? Vilka kända händelser har gjort Pride till vad det är idag? Läs allt du behöver veta om Pride här!

För Petter A. Stordalen byggs en bra företagskultur av just mångfald

– Inom Strawberry är mångfald synonymt med en bra kultur. Människor med olika bakgrunder, kompetens, religion, läggning och språk bidrar till att skapa bättre lösningar, bättre arbetsplatser och bättre gästupplevelser. Därför hissar vi med stor stolthet den regnbågsfärgade flaggan under Pride.

Som officiell partner för Pride kommer det ske en mängd aktiviteter på våra hotell, både festliga och mer allvarsamma

– Hela Strawberry firar Pride, men hotellen bestämmer själva hur. Några kommer hissa flaggan, andra har enorma ekipage i paraden, medan vissa bjuder in till seminarier. Det viktigaste är inte hur, utan att vi tar ställning för mångfald. Jag ser fram emot att se vad hotellen hittar på.

Och när vi ber Petter berätta om ett minne från tidigare Pride-festivaler så är det en stark händelse från 2016 som dyker upp

– Clarion Hotel® Signs försök på att göra världens största Pride-flagga i Stockholm 2016 sticker ju ut. Försöket skedde en kort tid efter skjutningen på en gayklubb i Orlando, och det var därför extra starkt att 150 personer deltog för att visa sitt stöd till Pride och mångfald. Det blev en speciell men inkluderande och viktig markering som jag sent kommer glömma.


Strawberry – stolt partner till Pride

Till Strawberry är du välkommen precis så som du är. Vi är övertygade om att våra gästers och medarbetares olikheter bidrar till att skapa unika hotellupplevelser och magiska möten. Mångfald gör oss bättre. Vår dörr står alltid öppen.

Här finns det rum för alla.