Första dejten eller 10-årsjubileum? Spelar ingen roll. För let's face it. Vi är alla ett mysterium. Ge nyfikenheten en extra skjuts och upptäck de ännu outforskade områdena hos dina kära. Här är 6 tips för djupare relationer till alla hjärtans dag!

Two people kissing in the hotel lobby

Alla hjärtans dag-paket: Middag & hotell

Överraska någon du håller kär med middag och övernattning – från 1990 kr för två.

Ingen aning om vad du ska ge i present på alla hjärtans dag? Geléhallon, choklad och rosor i all ära, men kom igen. Vi vet väl alla vad som är viktigast - egentligen. Ducka den kommersiella hetsen och ge your special someone den finaste gåvan av alla: din tid, närvaro och odelade uppmärksamhet!


Vi varvar tips på saker att göra med life- och love hacks för djupare relationer för dig och din partner, närmsta vännen, storebrorsan, mamma eller trevliga grannen. Enjoy!


#1 Förläng Valentine's till en långweekend


Dra från stan och få tid tillsammans på riktigt. För vad passar väl bättre än att kanske förlänga helgen? Ta ledigt och njut av att spendera årets mest romantiska dag och helg tillsammans.


Har ni ingen möjlighet att åka iväg just den helgen? Det gör inget! Passar det kanske till och med bättre som en överraskningspresent att ge bort på alla hjärtans dag? Ett presentkort på upplevelser är vad vi kallar kärlek vid första ögonkastet! Välj ditt belopp och få ditt digitala presentkort samma dag, så enkelt och så oväntat? Köp ett presentkort här.


Så vart ska ni åka? Sugna på en närliggande stad, andra sidan av landet, över Östersjön eller till grannländerna? Vi har hotell på över 100 olika destinationer i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Litauen.


Frukost i sängen på HOBOFrukost i sängen på Hobo i Stockholm?


Pool indoor at Quality Hotel The Box spa_16_9Vad sägs om ett 600 kvm stort spa? Checka in på Quality Hotel™ The Box i Linköping.


#2 Maten - laga eller käka ute?


Hur mycket kärlek och omtanke ryms det i en hemmagjord, gräddig svampsås? Svar: obegränsat. Mat är kärlek. Punkt. Vare sig du köper med hämtmat från kvarterskrogen, slänger ihop en egenvispad vitlöksaioli till räkorna eller överraskar med favoriträtten så kan du inte misslyckas!


En minst lika bra idé är att ge varandra ledigt från matlagning och disk och ge er ut på stans restauranger och barer. Behöver du inspiration? Kolla in våra tips och guider för barer och restauranger i både stora som små städer i Sverige, Norge och Danmark! Här nedan ser du ett pyttelitet urval av alla våra restauranger och barer!


Norda-restaurant-clarion-hotel-postVacker och inspirerande interiör på Restaurang Norda på Clarion Hotel® Post i Göteborg.


bar-cocktails-eatery-social-taqueria-clarion-hotel-and-congress-malmo-live.jpgDu hittar Malmös bästa drinkar på Clarion Hotel® Malmö Live.


Restaurang At SixAt Six mitt i centrala Stockholm kan ni njuta av både mat och dryck på ett riktigt designhotell.


MEN, ni måste lova en sak under middagen. Inga skärmar. Ingen TV, padda eller mobil. NADA. Stäng av rubbet. På restaurangen? Lämna mobilerna hemma. I alla fall med flygplansläge på och noggrant undanstoppad i väskan eller fickan. Notiser, vibrationer - shut it all off. Comprende?


#3 Pratar ni samma kärleksspråk?


Bekräftande ord, kvalitetstid, gåvor, tjänster och fysisk beröring. Vad har de alla gemensamt? Jo, de räknas alla in under fenomenet Love Language, eller kärleksspråk! Psykologen Gary Chapman har identifierat dessa BIG FIVE som de vanligaste sätten vi visar vår kärlek på. Och vetskapen om din partners Love Language kan ge dig en hel del ovärderliga tips på hur du kan maxa hans eller hennes upplevelse av din kärlek (... och rädda er från ett och annat missförstånd).


Osäker på vilken av de 5 språken som är mest dominant hos din älskling? Lyllos dig - då har du en perfekt ingång till en rolig, reflekterande och antagligen väldigt spännande diskussion! Här kan du läsa mer om de fem kärleksspråken.


#4 Ögonkontakt is THE shit


... Som du vet. "Ögonen är själens spegel" etc etc. Men visste du att 4 minuters ögonkontakt räcker för att hormonerna adrenalin och oxytocin kickar igång? Och ja, du gissade rätt. Det är samma hormoner som dansar samba i kroppen när vi är förälskade. Med längre perioder av ögonkontakt upplever vi helt enkelt ett starkare band med varandra. Och hur härligt låter inte det? Blir det ditt ess i rockärmen den 14 februari?


#5 Gå på spa - den ultimata lyxen


Att gå på spa tillsammans har alltid känts som den ultimata lyxen. Vad är härligare än att ge er in i en liten bubbla med varma bad, bastu, massage, god mat och såklart massa tid tillsammans. Ta hand om varandra lååångt bort från vardagens distraktioner och februaris kyla och mörker.


Vi har över 20 spahotell i Sverige, Norge och Danmark. Kolla in alla här!


Stenungsbaden-outdoor-pool.jpgStenungsbaden Yacht Club har allt vad svensk skärgårdsidyll kan erbjuda - och mer därtill.


strawberry_sweden_stockholm_selma-city-spa_friends_things-to-do_city_spa_wellness_hotels_swimming-pool_cocktails_16_9Clarion Hotel® Sign i Stockholm kan du bada i den uppvärmda takpoolen, oavsett årstid.


Farris-bad-poolVägarna förbi Larvik? Missa inte spahotellet Farris Bad, bara 1,5 timmar från Oslo.


pool-sculpture-heaven-clarion-hotel-helsinki.jpegFrån takpoolen på Clarion Hotel® Helsinki har ni en minst sagt fantastisk utsikt över Helsingfors.


yasuragi-new-bathhouse.jpgGår det att toppa Yasuragi, Sveriges mest berömda spa?


Läs också:#6 Kan 36 frågor göra susen?


Hört talas om de 36 frågorna som sägs kunna skapa både magi och förälskelse mellan två främlingar? Well. Låt oss ta det med en nypa salt. Men vi kan ändå inte låta bli att älska tanken på att öppna upp spännande samtal och lära känna sina nära och kära bättre (varför begränsa det till att bara gälla kärleksrelationer, duh). Vi garanterar oavsett ett samtal som öppnar upp för ömsesidig sårbarhet och intimitet!


Här kan ni läsa mer om experimentet och se alla 36 frågorna!


Okej. Sammanfattningsvis.


Stäng av alla skärmar. Lär er något nytt om varandra med 36 frågor. Lista ut era Love Languages. Bjussa hjärnan på en shot med hormoner med ögonkontakt. Och viktigaste av allt: tid, närvaro och odelad uppmärksamhet! Kärlek till alla <3

Alla hjärtans dag-paket: Middag & hotell

Överraska någon du håller kär med middag och övernattning – från 1990 kr för två.