Medlemskap

Destination

Det största och varmaste leendet i Oslos hotellvärld

Palita Sivertsen välkomnar alla med ett stort leende och tar gärna bilder på gästerna. Efter mycket fram och tillbaka i yrkeskarriären fick hon anställning på Comfort Hotel® Børsparken i Oslo. Nu har hon vunnit priser och fått ett erkännande för sitt arbete.

 • Platsen kryllar av affärsmän, pensionärer och grupper med unga killar på besök i Oslo. Alla vill ha ägg, bacon, kaffe och frukt. Och alla gör sig redo för en ny dag i den pulserande huvudstaden i vårskrud.

 • Det är lätt att tappa kontrollen över frukosten, men det händer aldrig på Comfort Hotel® Børsparken. Palita flyger mellan borden som en virvelvind, häller upp kaffe, skivar frukt, serverar bakverk och har järnkoll på allas behov.

 • Medan hon utför sina arbetsuppgifter tar hon sig tid för varje kund, ger dem sin fulla uppmärksamhet, allt baserat på hennes egen filosofi.

 • "Jag ler med kunderna varje dag. Att le är bra för hjärtat", säger Palita med ett skratt. Föga överraskande kommer Palita Sivertsen ursprungligen från det leende landet – Thailand.

 • Hon träffade sin man på nätet och 2001 flyttade hon till ett snöigt och kallt Norge. Här blev språket snabbt en barriär. Lösningen blev att skriva en thailändsk-norsk ordbok tillsammans med sin man.

 • Det omfattande arbetet med rosa omslag finns nu att köpa i alla stora bokaffärer i Norge.

 • Efter flera år av olika vikariat på en arbetsmarknad som var både förvirrande och krävande fick Palita till slut jobb på Børsparken via bemanningsföretaget OsloKollega. På Comfort Hotel® Børsparken blev hon snabbt populär.

 • "Hon tar hand om sina kollegor som om de var hennes egna gäster", säger Per Persson, frukostansvarig.

Rum för alla

Strawberry arbetar för mångfald och har en tydlig princip:


Oavsett hur mycket erfarenhet du har, var du befinner dig i livet, din bakgrund eller vem du älskar, finns det en plats för dig på Strawberry.


Comfort Hotel® Børsparken har utan tvekan haft stor nytta av detta. I lobbyn har en glad och vänlig relation utvecklats mellan Palita och två svenska damer på konstutflykt i Oslo. De är här för att uppleva Nationalmuseum och Operan, men först poserar de gärna för en bild. Fotografen är Palita.


"Jag går alltid runt och frågar om jag ska ta bilder på gästerna", säger hon.


Därefter skyndar Palita snabbt över till ett annat bord där hon förklarar frukostmenyn ingående. Atmosfären är oklanderlig och hon plockar undan koppar och tallrikar med ena handen, medan hon med andra handen gestikulerar och visar gästerna hur de skannar sin QR-kod.


Frukostansvarig, Per, är tydlig när han beskriver Palitas hängivna arbete.


"Hon är en arbetshäst, plikttrogen och bäst på kundservice. Det går inte att få en bättre person."

Medarbetare på Comfort Hotel ler och gör tummen upp.
 • Prisad

  Dammet har lagt sig efter frukostbuffén och gästerna är på väg ut i vårsolen. Palita har precis rullat ut en bricka med använda kaffekoppar i köket och tar en välbehövlig paus.

 • Hon berättar passionerat om sina döttrar Aurora och Linnea, berättar att den äldsta är på väg att ta dykcertifikat samtidigt som hon arbetar som simlärare. Hon ser ljust på framtiden.

 • Hon fick nyligen priset för ”Kvartalets medarbetare”, vilket firades med blommor och champagne.

 • "Jag kommer att stanna här för alltid", säger hon med ett brett leende... eller ett brett รอยยิ้ม, som det heter på thailändska enligt den thailändsk-norska ordboken.

Kvinna häller upp kaffe till hotellgäster.Fasaden av Comfort Hotel® Børspark.Kvinna läser ur en ordbok på en restaurang.

Comfort Hotel® Børsparken

Oslo

Senaste artiklarna