Strawberry grundare Petter A. Stordalen avslöjade under dagens pressträff att ytterligare ett hotelltorn byggs och binda samman med nuvarande Quality Hotel Arlanda XPO. Hotellet får därmed 419 hotellrum och ökar förutsättningarna för fler och större mässor och möten i Arlandaområdet. En stor del av den nya flygplatsstaden blir mässområde, och får namnet Scandinavian Xpo.

Scandinavian Expo vid Stockholm Arlanda Airport
Planerna är skyhöga för Arlandaområdets nya flygplatsstad som får namnet Airport City Stockholm!


Över 1400 rum år 2021


Uppdaterning av artikel


Sommaren 2018 berättade Petter A. Stordalen om de nya planerna för expanderingen av Quality Hotel Arlanda XPO med nya hotellrum och ett stort mässområde med möjligtheter för möten, konferens och event.


I dag, 26 juni 2019, kan vi avslöja att ombyggnaden av Quality Hotel Arlanda XPO blir större än tidigare tänkt. Tillsammans med Stordalenkontrollerade Strawberry Living tillkommer nu cirka 50 Longstay-boenden, lägenheter för långtidsboende. Detta innebär att tillsammans med Strawberry Living kommer Strawberry att ha över 1400 rum år 2021 i Arlandaområdet. Då inkluderas även hotellen Clarion Hotel® Arlanda Airport och Comfort Hotel® Arlanda Airport, som öppnar i februari 2020."Potentialen som Arlanda har är enorm och jag älskar att vi har möjlighet att vara med i utvecklingen av området" säger Petter A Stordalen.Under pressträffen där det kommer att byggas nytt nära Arlanda höll Petter ännu ett av sina inspirerande tal som självklart fick stående ovationer!


Petter A. Stordalen med personalen på hotellet.


”Du kommer inte att känna igen dig om två år”


För personalen på Quality Hotel Arlanda XPO är renoveringen efterlängtad. Nu pågår arbetet med att rita upp exakt hur man ska bygga ett fantastiskt hotell med ett enormt mässområde.


Tobias Pettersson vid nuvarande receptionsområdet


– Det blir helt fantastiskt! Du kommer inte att känna igen dig om två år. Nu arbetar vi fram exakt hur det ska se ut, säger Tobias Pettersson, General Manager på Quality Hotel Arlanda XPO.


När det gäller utseendet på byggnaden står det klart att det blir ännu ett torn, men exakt hur det kommer att se ut är ännu inte spikat. Det som verkligen blir ett lyft är att hotellet och konferensområdet kommer att upplevas som mycket mer sammansatt efter renoveringen.


– Det andra tornet blir lika högt som detta, eller lite högre och de kommer att bindas ihop med nån slags bro. Idag är konferensavdelningen en bit ifrån hotellet, nu kommer det kännas som ett hotell med en mässanläggning. Det förtjänar vi! säger Tobias Pettersson.


För gästerna kommer renoveringen och utbyggnaden inte märkas särskilt mycket.

– Vi kommer att hålla öppet hela tiden och vi kommer att renovera lite i taget. Vi kommer att göra vårt bästa för att gästerna inte ska störas utan snarare bli nyfikna på vad som ska komma istället, avslutar Tobias Pettersson.


Hejdå halvtrista lokaler och oinspirerande omgivningar – säg hej till Sveriges fräschaste mässområde med grymt läge vid Arlanda. Strawberry storsatsar och bygger ett hotelltorn till mitt i nya Scandinavian Xpo! När ses vi?


Om nya hotelltornet  • Beräknas stå klart 2020

  • Det är det befintliga hotellet Quality Hotel Arlanda XPO som byggs om och byggs ut

  • Hotellet kommer kunna erbjuda hela 419 hotellrum (idag är det 228 st)

  • 50 Longstay-boenden genom Strawberry Living

  • Mötes- och eventytorna blir enorma (hela 2323 kvm), 13 mötesrum och totalkapacitet för 720 personer.

  • Hotellet kommer också att satsa på ett stort fitnessområde och en lobbybar för mingel