Visste du att dina pengar tar en lång rundtur ut i Europa när du bokar hotellrum på externa bokningssidor istället för på hotellets egen sida? I många fall reser de världen runt innan din betalning kommer tillbaka till Norden och hotellet där du ska bo – många dollar, euro och yen färre. När du ska bo lokalt, boka direkt.

Du reser kort. Pengarna reser långt.
Även om du bara ska resa till en närliggande stad eller ett grannland kan dina pengar ta en omväg runt jorden och minska i värde på vägen tillbaka. Boka direkt om du ska resa lokalt.

Det lönar sig att boka direkt – både för dig och för oss! För oss lönar det sig eftersom vi kan återinvestera 15-30% av priset du betalar. För dig lönar det sig eftersom de 15-30% används till att ge dig en ännu bättre upplevelse. Annars går den summan i provision till den externa webbsida som du bokade rummet på.


Därför lönar det sig för dig att boka direkt


Der finns flera enkla anledningar till varför det är en schysst deal för dig också:


1. För det första så får du alltid de bästa priserna på våra hotell via vår egen webbsida. Det är faktiskt många gäster som inte vet om det. Om du (mot förmodan) skulle hitta ett bättre pris på ett av våra hotell på en annan bokningssida så matchar vi priset och återbetalar mellanskillnaden.


Visste du förresten att ranking av hotell, "rabatter" och stressande “köp det sista rummet”-notiser på externa bokningssidor ofta har betalats extra för? Inte konstigt att man blir förvirrad.


2. För det andra så får du alla förmåner när du bokar direkt på hotellets egen webbsida. Det betyder att du får de bästa och mest flexibla om- och avbokningsvillkoren. Om du dessutom är medlem i Strawberry får du både bonuspoäng och medlemsförmåner.


3. För det tredje har vi flera team som har till uppgift att förenkla och förbättra din gästresa hos oss – både fysiskt och digitalt. Vårt mål är faktiskt att skapa världens bästa gästresa, så att du enkelt och smidigt får det du behöver.


4. För det fjärde så blir kommunikationen mellan dig och hotellet mycket enklare. När du bokar via andra kanaler är det mycket information som försvinner på vägen. Reser du till exempel med barn kan hotellet kontakta dig i förhand för att se till att rummen som väntar möter alla era behov.


Är du fortfarande skeptisk? Läs då vad resejournalisten Odd Roar skriver på sin blogg, The travel inspector. Detta är inget betalt samarbete, vi gillar bara hur tydligt han förklarar sammanhanget.


Boka direkt och känn dig som ett tekniskt geni


Oavsett om du checkar in om 2 dagar, 2 veckor eller 2 månader (vi hoppas att det inte dröjer så länge till) så önskar vi dig välkommen till vår webbsida och vår app, där du får ta del av förmåner som digital in- och utcheckning, mobilnyckel och möjlighet att välja rum. Några har faktisk erkänt att de känner sig som en teknisk James Bond med appen.


Vi ser fram emot att önska dig välkommen till din nästa hotellvistelse, både fysiskt och digitalt. Vi kan faktiskt knappt vänta – vi ser fram emot det så mycket!