Medlemskap

Göteborg: Nordeuropas Silicon Valley

Karlatornet, som präglas av innovation och ny teknik, reser sig 245 meter över marken i Göteborg. Hotellet är ett av de kommande tillskotten inom Strawberry i staden som snabbt håller på att växa fram som Nordeuropas Silicon Valley.

 • Det är ingen slump att Clarion Hotel® Karlatornet har sett dagens ljus i den svenska västkustens huvudstad.

 • Den ikoniska byggnaden är inte enbart en teknisk bedrift utan även den högsta byggnaden i Nordeuropa.

 • "Göteborg har tagit sig an en klar och tydlig utmaning att bli en teknisk ledstjärna. Målsättningen är att etablera sig som Nordeuropas Silicon Valley."

 • "Att ha en sådan hög ambition är väldigt spännande", säger Kari Anna Fiskvik, CTO på Strawberry.

 • Hon tycker att det är spännande att bevittna hur snabbt staden utvecklas. Det pågår en hel del skapande, förändring och byggande.

"Om vi ser tillbaka om 20-30 år kommer vi att inse att det var en tid då staden agerade. När Göteborg skapade och formade historien, i stället för att bara låta historien ske. Det är otroligt inspirerande. Jag inser att alla städer inte kan sätta upp lika ambitiösa mål, men det är underbart att Göteborg gör det", säger Kari Anna.


Strawberry deltar också i flera av stadens stora utvecklingsprojekt. Det mest kända av dessa projekt är Karlatornet, där Clarion Hotel® Karlatornet kommer husera sina bästa sviter på våning 58. Resterande rum ligger i en 15 våningar hög byggnad bredvid. Karlatornet, med sina 245 meter och 73 våningar, kommer att bli Nordeuropas högsta byggnad. Varje våning är förskjuten med 60 centimeter, vilket skapar en "midja" som roterar ett kvarts varv, vilket ger byggnaden ett nytt och spännande arkitektoniskt utseende.

 • Göteborg - affärer och nöjen

  Madelene Näslund, projektledare för teknik på Business Region Göteborg, menar att det finns flera anledningar till att den svenska metropolen har blivit en attraktiv destination för arbete, teknik och inspiration:

 • "En av Göteborgs främsta fördelar är att man kan hitta så mycket spännande mitt i centrum, med praktiskt taget allt inom gångavstånd."

 • "Du har Göteborgs närhet till naturen, med orörd vildmark och en livlig stadskärna, för att inte tala om en vacker skärgård. Allt det här gör staden till en fantastisk plats", tillägger hon:

 • "Du får en bra blandning av arbete och nöje."

 • Madelene har en passion för teknik och arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för teknikföretag i deras uppstarts- och skalningsfas i Göteborg.

 • Hon delar helt och hållet uppfattningen om att Göteborg sticker ut som teknikstad jämfört med många andra metropoler.

 • "Sveriges innovationsmotor stavas Göteborg. Staden har flest antal ingenjörer per capita i Sverige och är internationellt ledande inom FoU och testsamhällen för de gröna omställningarna."

 • "Göteborg är även världsledande inom områden som t.ex. rörlighet och biovetenskap. Allt detta är en enorm attraktionskraft", säger Madelene och tillägger:

 • "Vi har dessutom världsledande universitetsinkubatorer och vetenskapsparker, liksom världsledande globala företag som stöder utvecklingen av ett starkt nyföretagarsamhälle."

 • Att välja Göteborg som en teknikdestination innebär även att man kan resa med gott samvete. I synnerhet om din arbetsplats bryr sig om miljö och hållbarhet.

 • Faktum är att staden har utsetts till världens mest hållbara resmål av Global Destination Sustainability Index 2022.

Här är tre utmärkta hotell för din affärsresa

Oavsett om du är på en affärsresa, letar efter kreativ inspiration eller jobbar någonstans med fokus på hållbarhet är Göteborg staden att besöka - en stad som dessutom har en spännande matscen, ett pulserande nattliv och en mängd alternativ för samarbeten, mötesrum och konferenser.


Clarion Hotel® Post – för dig som vill ha ett centralt läge med enkel tillgång till staden. Hotellet har takterrass, simbassäng, gym, en utsökt lunch på Norda och nordiska råvaror med en japansk twist på VRÅ till middag. Hotellet erbjuder både små och stora konferensrum.


Clarion Hotel® Pier ligger en bit utanför stadens centrum, på Lindholmen. Här finns allt på ett och samma ställe för möten, konferenser och kongresser. Hotellet har flexibla utrymmen och kreativa lösningar för arbetsträffar. Det bästa av allt? Restaurang Fei – en kinesisk matupplevelse som inte liknar någon annan. Det är svårt att hitta en mer äkta kinesisk à la carte-restaurang och den har dessutom en fantastisk utsikt.


Clarion Hotel® Draken slår upp sina dörrar den 1 oktober 2023. Det kommer att bli ett unikt hotell fördelat på 34 våningar, med två restauranger, fyra barer, konferensrum, spa, takbar, visningsrum, biograf, sviter och 474 gästrum. En ärevördig och alldeles fantastisk plats för din nästa affärsresa.


Om du eller dina kollegor är intresserade av teknik bör du se till att spana in Göteborgs tech-kalender, som är fullspäckad med TechMeetups, workshops, seminarier och en mängd olika händelser, samt större evenemang som Go West och Gbg Tech Week.

Senaste artiklarna