Detta är ett meddelande till dig, kära gäst, från Harald Bjugstad-Holm, Sustainability Director på Strawberry.

En grön skogsglänta i solsken.

Hej där,

Så bra att du har hittat hit. Mitt namn är Harald Bjugstad-Holm och jag är Director of Sustainability (hållbarhetsansvarig) här på Strawberry.

För oss har hållbarhet alltid legat i toppen på dagordningen. Vår ambition är att vara föregångare, rebeller och utmanare i hotellbranschen. Vi vill inte sitta och vänta på att EU ska komma med nya klimatregleringar. Vi vill vara de som driver utvecklingen framåt.

Våren 2022 lanserade vi en egen klimatfond för att göra just detta - driva hållbar utveckling inom reselivet. Vi ska öronmärka medel för hållbarhetsinitiativ, i det egna företaget och dess värdekedja, men också i startups som fokuserar på klimatteknologi.

Pengarna till klimatfonden kommer från flera olika initiativ - inklusive Green Stay-projektet, där du som gäst kan välja att tacka nej till rumsstädning och donera pengar till klimatfonden.

Med tydligare mål och förvaltning av klimatfonden, kommer vi ha möjlighet att driva större och mer framgångsrika hållbarhetsprojekt. Vi kommer kunna arbeta aktivt med hotell för att reducera deras klimatavtryck och arbeta mer strategiskt och långsiktigt med leverantörer för att minska våra koldioxidutsläpp. Genom att göra detta driver vi teknologisk utveckling för besöksnäringen framåt.

På Strawberry tror vi på en grönare framtid. Och nu? Njut av din Green Stay, oavsett vilket hotell du övernattar på.

Hälsningar, Harald