Trött på att bli avbruten mitt i ett viktigt möte av skrikande barn? Klättrar du på väggarna och behöver miljöombyte? Du är inte ensam. Läs vår intervju med Fredrik Englund som checkade in på ett hotell över dagen, fick gratis kaffe, arbetsro och ett helt konferensrum för sig själv.

Room with a desk. Check-in Office

Det är många som sitter och jobbar hemma nu för tiden. Något som efter några veckor kan bli påfrestande. Riktigt påfrestande. Barnen springer runt och sambon pratar för högt. Diskmaskinen behöver tömmas och toaletten rengöras. Till slut börjar till och med kaffet smaka bränt och det är oftast då som koncentrationen börjar tyna. Men lugn – det är enkelt att få tillbaka både koncentration och arbetsro! Du kan välja att checka in på ett hotellkontor. En av dem som har gjort det är Fredrik Englund.

Fredrik Englund Check-in Office at Quality Hotel Winn, HaningeFredrik i sitt stora konferensrum på Quality Hotel™ Winn, Haninge. Alla har inte turen att få ett så stort rum helt för sig själv.

Fredrik bokade ett rum över dagen genom kampanjen “Kontor från 445 kr per dag” och tog bilen till Quality Hotel™ Winn, Haninge, som ligger strax söder om Stockholm, för att jobba en dag.

Läs vår intervju med Fredrik, som fick lyxen att få ett helt eget konferensrum:

Vad jobbar du med Fredrik?

Jag jobbar som IT-konsult på företaget Infotrek. Jag hjälper företag att sammanställa, analysera och framför allt visualisera den information de har i sina datasystem. Syftet är att företagen ska bli mer datadrivna och kunna ta beslut utifrån fakta och inte utifrån magkänsla.

Varför valde du att jobba från ett hotell?

I och med Coronaviruset blev vi ombedda att jobba hemifrån och efter fyra veckor började det kännas lite instängt och att det skulle vara skönt med ett miljöombyte. Jag hade en inbokad service på min bil i Haninge och den beräknades ta 5-6 timmar. Jag funderade på vad jag skulle göra under tiden. Att sitta på café/restaurang kändes inte så lockande, men då kom jag på att jag läst att era hotell erbjuder dagkontor och tänkte att det var ett perfekt tillfälle att prova detta och samtidigt försöka stötta lite nu när läget är som det är.

Varför just Quality Hotel™ Winn i Haninge?

Det var det hotell som låg närmast, och sen såg det väldigt trevligt ut på bilderna. Det var enkelt att boka och väldigt trevlig personal vid bokningen. Jag hade bokat ett enkelrum men fick ett eget konferensrum. Kaffe var bara att gå att hämta och till eftermiddagsfikat blev jag bjuden på hembakt, svårslaget!

Det bästa med hotellkontoret?

Servicen och arbetsron. Det var otroligt lugnt och skönt. Kändes skönt att "gå till jobbet", jag blev lite mer effektiv än när jag sitter hemma.


Är du en nybörjare när det gäller digitala möten? Thomas Thomsen, byråledare och digital expert, delar här med sig av misstagen du inte vill göra (om du inte vill hamna på Youtube).